Hvem vinner og tar topp 4-plasseringer i Premier League 2018/19?

Hvem vinner Premier League topp fire denne sesongen

Det er selvsagt de velkjente «topp seks-lagene» i Premier League vi snakker om her, og hver for seg er det mye på spill for dem alle sammen.

Helt i toppen, flere hestehoder foran resten, finner vi Manchester City og Liverpool. De to klubbene har knivet seg imellom om ligaledelsen siden januar, og med Manchester Citys 1-0-seier over Burnley søndag er det de som leder ligaen to runder før slutt, ett poeng foran rødtrøyene.

Hvem vinner Premier League?

Vi har spurt GIG Sports, som går vitenskapelig til verks for å lage modeller som beregner sannsynligheter knyttet til sportsarrangementer. Ved å ta hensyn til alle faktorene som kan påvirke utfallet, og deretter simulere de to resterende serierundene i Premier League 10 000 ganger har de kommet frem til de sannsynlige plasseringene til hvert enkelt Premier League-lag.

Og ser man på kampen om ligagullet er det klart fordel Manchester City i de to gjenværende kampene, som er Leicester på hjemmebane og Brighton på bortebane. De lyseblå har hele 86,1 prosents sjanse til å vinne Premier League, ifølge GIG Sports beregninger.

Ser man på Liverpool, som med sine 91 poeng befinner seg ett poeng bak Manchester City på tabellen, så har de Newcastle på St. James Park og Wolverhampton på hjemmebane i sine to siste ligakamper.

Isolert sett ikke et veldig vanskeligere program enn de lyseblå konkurrentene, men det ene poenget Liverpool er bak dem på tabellen har mye å si med kun to ligarunder igjen av sesongen.

Derfor gir GIG Sports Liverpool 13,9 prosents sjanse til å vinne ligaen for første gang siden 1989/90-sesongen.

Hvem tror du vinner Premier League?

Betsson gir oddsen 1.20 for Manchester City som ligamester, og 4.60 for at Liverpool løftet trofeet.

SPILL HER!

Hvem klarer topp-fire?

Beveger vi oss nedover på tabellen ser Tottenham ut til å mer eller mindre være sikret Champions League-plass neste år. De befinner seg på tredjeplass med 70 poeng, to mer enn Chelsea på fjerde og fire foran erkerivalene Arsenal på femteplass. Ole Gunnar Solskjærs Manchester United er nummer seks med sine 65 poeng.

Med andre ord skal de røde djevlene ha mye hjelp for å klare topp fire, men ser man på formen til de fire nevnte lagene den siste tiden, ser ingenting umulig ut. De fire lagenes ti siste kamper i Premier League har sammenlagt nemlig kun gitt én seier, én uavgjort og hele åtte tap(!).

Med Bournemouth borte og Everton hjemme har Tottenham 94,1 prosents sjanse for å klare topp fire, og dermed sikre seg Champions League-spill også neste år. Men om de skulle feile i serien kan de enda kvalifisere seg ved å vinne Champions League, der Ajax nå venter i semifinalene.

Chelsea har Watford hjemme og Leicester borte, to forholdsvis tøffe kamper, og 71,6 prosents sjanse for å havne på topp-fire i Premier League denne sesongen.

Arsenals program de siste to rundene ser på papiret litt lettere ut enn de to lagene de har foran seg på tabellen. Brighton hjemme og Burnley borte er to kamper som bør vinnes om det skal bli topp fire, noe GIG Sports gir 27,1 prosents sjanse for at skjer.

Men både Arsenal og Chelsea har også muligheter til å kvalifisere seg for Champions League om de ikke klarer topp-fire i ligaen, ved å vinne Europa League. Der møter de to lagene henholdsvis Valencia og Eintracht Frankfurt i hver sin semifinale.

Manchester United har trolig det letteste programmet av de fire lagene, med nedrykksklare Huddersfield borte før Cardiff venter på Old Trafford i den siste serierunden. Cardiff kan også være klar for nedrykk på det tidspunktet.

Det utgangspunktet gir Manchester United fattige 7,2 prosents sjanse for å klare topp fire, og mye tyder derfor på at det ikke blir Champions League-spill på Solskjærs menn neste sesong. Og selv ikke om de skulle klare å kapre fjerdeplassen er det ikke sikkert det blir CL-spill. Den plassen går nemlig til Arsenal eller Chelsea, om ett av de to lagene skulle havne utenfor topp fire, samtidig som de vinner Europa League og Tottenham eller Liverpool vinner Champions League. Et forbund kan nemlig maks ha med fem lag i gruppespillet i Champions League.

Betssons odds for topp fire-plassering i Premier League 2018/19:

SPILL HER!

Om du er ny kunde hos Betsson får du i tillegg deres velkomstsbonus på 100% på innskudd helt opp til 5000 kroner, pluss 200 kroner å spille helt risikofritt med!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler