FA-cupen, femte runde: Huddersfield – Manchester United

FA-cupen er trolig eneste trofeet Jose Mourinho og Manchester United kan vinne i England denne sesongen, og da må Huddersfield beseires på bortebane lørdag.

Huddersfield Town FC – Manchester United FC
John Smith’s Stadion, Huddersfield
FA-cupen, femte runde
Lørdag klokken 18.30

Ligagullet glapp trolig søndag

Manchester United har til tross for Manchester Citys dominans klart å holde liv i gulldrømmen godt over halvveis inn i Premier League-sesongen.

Men etter det sure 0-1-tapet på bortebane for Newcastle i helgen har José Mourinhos menn nå tapt to av de siste tre ligakampene, og gapet opp til byrivalene på førsteplass er nå hele 16 poeng.

Med kun elleve ligakamper igjen å spille må Manchester United nå heller konsentrere seg om lagene bak seg på tabellen. Tottenham innehar femteplassen med sine 52 poeng, kun fire mindre enn Manchester United.

Må kjempe om å unngå nedrykk

Huddersfield rykket opp til den øverste engelske divisjonen for første gang forrige sesong, og startet Premier League-sesongen riktig godt på sensommeren. Seks runder inn i sesongen hadde klubben kun tapt én kamp og lå på en fin sjetteplass.

Men nå, 21 serierunder senere er situasjonen en ganske annen. Huddersfield har nå 27 poeng og ligger på plassen over den øverste nedrykksplassen. Den innehar Southampton, ett lite poeng mindre enn Huddersfield.

Veien hit

Huddersfield startet FA-cup-sesongen ved å vinne 2-1 borte mot Bolton før de tok imot Birmingham på hjemmebane i den fjerde runden. Det endte med uavgjort 1-1 og omkamp, en omkamp som også endte 1-1 etter full tid. Dermed ble det ekstraomganger, og i ekstraomgangene scoret Huddersfield hele tre mål og ble dermed klar for femte runde.

For Manchester United sin del har det vært rimelig grei skuring til nå, med en 2-0-seier hjemme mot Derby i runde tre før Yeovil ble slått 4-0 på bortebane i den forrige runden, runde fire.

Skader og suspensjoner

Huddersfield må klare seg uten Elias Kachunga og Sean Scannel som er ute med henholdsvis en kne- og lyskeskade. Ingen Huddersfield-spillere er suspendert.

Eric Bailly og Zlatan er enda ute med skader, men ellers kan også José Mourinho glede seg over en mer eller mindre skade- og suspensjonsfri tropp.

Odds på kampen mellom Huddersfield Town og Manchester United

Med 1.44 i odds har bet365 satt Manchester United som ganske klare favoritter i dette oppgjøret. Men om du skulle tro Huddersfield står for en liten cupbombe kan de tilby deg fine 8.00 i odds, mens uavgjort gir deg 4.75 ganger pengene tilbake.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen på Viasat 4 er det andre alternativer for å se dette oppgjøret fra FA-cupens femte runde, blant annet hos bet365.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler