FA-cupen, femte runde: Chelsea FC – Hull City

Med Ligacup-tap for Arsenal og et overlegent Manchester City i Premier League er FA-cupen nå siste mulighet for Chelsea til å ta en hjemlig tittel. Men da må Hull beseires på Stamford Bridge i kveld.

Chelsea FC – Hull City
Stamford Bridge, London
FA-cupen, femte runde
Fredag klokken 21.00

Stille før stormen for Chelsea

Kveldens hjemmekamp mot Hull fra Championship er siste test for Chelsea før storklubbene kommer på rekke og rad de neste ukene.

Det starter allerede til uken da de ubeseirede La Liga-lederne Barcelona kommer til Stamford Bridge for det første møtet i 1/8-delsfinalene av Champions League.

Den blir etterfulgt av bortekamper mot begge Manchester-lagene i Premier League. Først ventet Manchester United på Old Trafford den 25. februar før turen går til Etihad stadion og møte med ligaleder Manchester City den fjerde mars.

Og den 14. mars er det klart for returmøtet med Barcelona i Champions League på Camp Nou. I mellomtiden skal Chelsea også møte Alexander Sørloth og Crystal palace i Premier League.

Sliter i bunnen av Championship-tabellen

FA-cup-møtet med Chelsea på bortebane blir nok sett på en bonus og en liten pustepause for et Hull-lag som sliter voldsomt i Englands nest-øverste divisjon.

Hele ni serierunder hadde Markus Henriksen og Adama Diamandes lag gått uten seier før Nottingham Forrest ble slått 2-0 på bortebane forrige helg.

Når 31 av 46 serierunder er spilt befinner Hull seg helt nede på en 21. plass på tabellen, kun ett lite poeng over Barnsley på den øverste nedrykksplassen.

Veien hit

Chelsea kom inn i FA-cupens tredje runde, og møtte Championship-laget Norwich på bortebane. Det skulle vise seg vanskeligere enn forventet og 0-0 ble etterfulgt av 1-1 i returkampen på Stamford Bridge. Etter to røde kort i overtiden klarte Chelsea til slutt å gå videre etter 5-3 på straffesparkkonkurranse. I den fjerde runden ble Newcastle enkelt slått 3-0 på hjemmebane.

For Hull Citys del ble League 1-laget Blackburn først slått 1-0 på bortebane før divisjonskollega Notting Forrest ble slått 2-1 på hjemmebane i en kamp begge nordmennene spilte.

Skader og suspensjoner

Det er tvilsomt at vi får se David Luiz og Ross Barkley i kveld, men Alvaro Morata er trolig tilbake i startoppstillingen for å finne igjen kampformen før møtet med Barcelona neste uke. Danny Drinkwater er også klar for spill igjen og vi forventer å se han ved siden av Fabregas i kvelds kamp.

For Hull sin del er Ondrej Mazuch, James Weir og Moses Odubajo alle ute med skade, og manager Nigel Adkins må også fortsatt klare seg uten Markus Henriksen.

Forventede lagoppstillinger

Chelsea: Caballero, Cahill, Rudiger, Azpilicueta, Moses, Fabregas, Drinkwater, Palmieri, Willian, Pedro, Morata

Hull City: Marshall, Clark, MacDonald, Dawson, Meyler, Irvine, Stewart, Toral, Diomande, Grosicki, Dicko

Odds på kampen mellom Chelsea og Hull

Ikke uventet er Chelsea satt til ganske klare favoritter av bookmakerne, og bet365 gir lave 1.20 i odds for hjemmeseier. Om det skulle være uavgjort ved full tid, gir dem deg 7.50 i odds, og en borteseier kan gi klingende mynt i kassen da oddsen er satt til hele 17.00.

Hvordan ser man kampen med live stream i Norge?

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen på Viasat 4 er det andre alternativer for å se dette oppgjøret fra FA-cupens femte runde, blant annet hos bet365.

Alt du behøver er en aktiv konto hos bet365, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler