Se London-derbyet i Ligacupen mellom Arsenal og West ham med live stream

Arsenal FC – West Ham United
Emirates Stadium, London
Ligacup, kvartfinale
Tirsdag klokken 20.45

En liten uke etter at de spilte 0-0 på London stadium møtes Arsenal og West Ham til ny London-duell, denne gang i ligacupen. Les mer og få live stream til kampen her.

Veien til kvartfinale

West Ham kom inn i ligacupen i runde to denne sesongen, der de møtte Cheltenham fra League Two. Og mens de fleste førstelagsspillerne fikk hvile sørget André Ayew og Diafra Sakho for at London-laget vant komfortabelt 2-0.

Dermed var de klare for runde tre, der også Arsenal og resten av topplagene i Premier League entret turneringen. West Ham fikk her hjemmekamp mot det tidligere Premier League-laget Bolton, og vant greit 3-0. Mens Arsenal fikk hjemmekamp mot Doncaster i en kamp der Theo Walcott, blant flere førstelagsspillere fra start, sørget for 1-0-seier vertene.

I den fjerde runden som ble spilt i slutten av oktober fikk Arsenal igjen hjemmekamp, denne gangen mot Championship-laget Norwich. Her fikk unggutten Edward Nketiah sjansen fra start, og takket likeså gjerne for tilliten ved å sende Arsenal videre mer eller mindre på egenhånd.

Norwich ledet 1-0 i store deler av kampen før Nketiah utlignet fem minutter før full tid før han sørget for 2-1-seier til Arsenal seks minutter inn i overtiden.

For West Ham sin del skulle de ut i et meget tøft London-derby borte mot Tottenham på Wembley, og det så ut til å bli en forventet hjemmeseier da Dele Alli sørget for 2-0-ledelse allerede etter 37 minutter.

Men to mål av André Ayew og ett av Angelo Ogbanna i den andre omgangen sørget for en meget imponerende snuoperasjon og avansement av West Ham, som nå er klare for nok et London-derby i ligacupens kvartfinaler.

Emirates stadion

Arsenals hjemmebane, Emirates stadion i London.

Moyes har fått skikk på West Ham

Og det er bare en av mange West Ham-oppturer de siste ukene, for etter at David Moyes tok over klubben har West Ham tapt knepent mot Manchester City før det ble seier mot Chelsea og uavgjort mot Arsenal. Og begge de to sistenevnte uten å slippe inn mål.

I helgen ble det nok en opptur da formsvake Stoke ble knust 3-0 på bortebane, og West Ham er i ferd med å klatre vekk fra nedrykksstriden i Premier League. Før julerundene befinner klubben seg på femtendeplass med 17 poeng på 18 serierunder.

Kun vunnet én av de siste fire

Arsenal kommer fra en knepen 1-0-seier hjemme mot nyopprykkede Newcastle i helgen, etter et Özil-mål i det 23. minutt. Det var Arsenals første seier på fire serierunder, etter å ha spilt 0-0 mot nevnte West Ham, 1-1 borte mot Southampton og tapt 1-3 hjemme for Manchester United.

Og med Manchester City sin vanvittige form er gullhåpet i praksis allerede ute for Arsene Wengers mannskap, som må konsentrere seg om å havne blant topp-4, som de ikke klarte i fjorårssesongen.

Etter 18 serierunder befinner Arsenal seg på femteplass, ett poeng bak Liverpool på den viktige fjerdeplassen, men hele 19 bak Manchester City på topp.

Tidligere møter

De to klubbene har aldri før møttes i Ligacupen, men på 44 oppgjør i Premier League og FA-cup de siste 25 årene er det Arsenal som har vært det klart beste laget med sine 28 seire mot West Hams syv.

Det endte som nevnt 0-0 da de møttes på Emirates forrige uke, men Arsenal stak av med seieren i begge Premier League-oppgjørene forrige sesong, 5-1 på bortebane og 3-0 hjemme.

Skader og suspensjoner

Aaron Ramsey er ute av spill til nyttår grunnet hamstringskaden han har pådratt seg, men Shkodran Mustafi ser ut til å være klar igjen etter å ha vært ute med en lårskade.

Theo Walcott måtte stå over i seieren over Newcastle i helgen, men Arsene Wenger insisterte på pressekonferansen fredag at det ikke var alvorlig og at han bør være klar til å spille en rolle mot West Ham tirsdag.

For David Moyes sin del er Edimilson Fernandes fortsatt ute med sin ankelskade mens Cheikhou Koyate bør være tilbake fra sin hamstringskade. Mark Noble scoret det første målet mot Stoke i helgen men ble så tatt ut grunnet en hamstringskade, og må trolig stå over tirsdag.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Det er fine muligheter for deg som ønsker å live streame den engelske ligacupen i Norge. Bet365 har denne og resten av kvartfinalene tilgjengelig kostnadsfritt for alle som har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler