Kamp om fjerdeplassen mellom Arsenal – Liverpool

Arsenal – Liverpool
Emirates Stadium
Premier League
Fredag klokken 20.45

Det er fjerdeplassen som gjelder i dette møtet. Med 4 og 5 poeng opp til Chelsea kan hverken Arsenal eller Livepool ta de igjen. Men, bak kommer det flere utfordrere som det gjelder å holde på avstand.

Arsenal – Liverpool

Forrige sesong ble avsluttet like jevnt melom lagene som det er nå, Liverpool endte da på 4. plass med 76 poeng, og Arsenal på 5. plass med 75 poeng. I denne sesongens første møte på Anfield vant Liverpool med sterke 4 – 0 over Arsenal. Sesongen før endte med 6 poeng til Liverpool, mens det i Premier League 2015/16 endte med poengdeling i begge oppgjørene. Siste runden i Premier League 2014/15 tok Arsenal sin siste seier over Liverpool, og det var på hjemmebane. Ser vi kun på kampene som er spilt på Emirates Stadium kan Arsenal ha en sjanse, for her er formen 3 – 1 – 1 til vertene.

Arsenal

Med 5. plass kom Arsenal seg til Europaligaen hvor de avsluttet Gruppe H på topp, og er nå klare til videre spill. Med samme plassering på tabellen i Premier League denne sesongen ligger de igjen an til å spille i Europa neste sesong, men med kun 1 poeng opp til Champions League slik tabellen ser ut i dag skal det kunne gjøre at Arsenal finner frem motivasjonen.

Formen er på 10 – 3 – 5, noe som gir de en mer seier enn Liverpool. Men, med 31 mål så langt er det et stykke opp til Liverpools 38. Når det gjelder mål mot har begge 20. På Emirates Stadium har Arsenal så langt kun tapt en kamp, det var mot Manchester United i runde 15. Det gjør at Arsenal står med 8 hjemmeseiere så langt. Med 22 mål og 7 mot seg kan det tale for at Arsenal har en god sjanse her. Liverpool har nemlig 24 – 17 på bortebane.

I løpet av desember har Shkodran Mustafi og Aaron Ramsey gått ut med skader, det betyr at de, sammen med skadede Santi Cazorla og suspenderte Laurent Koscielny ikke blir å finne på banen.

Liverpool

I Champions League avsluttet Liverpool gruppespillet på topp og første kamp i 16-delsfinalene i Champions League blir mot Porto på Anfield. I Premier Legaue holder de som nevnt 4. plassen med formen 9 – 7 – 2, noe som knapt er godt nok til å lede over Arsenal. 2 – 3 – 4 på bortebane er noe som kan by på problemer mot Arsenal som kun har tapt en hjemmekamp så langt.

Det er to spillere som har gått ut i desmber for Liverpool. Emre Can er suspendert, mens Alerto Moreno er ute med skade. Det samme er Clyne, Ward, Matip og Bogdan.

Odds på Arsenal – Liverpool

2,30 er odds på Arsenal, mens Liverpool har 2,80. Uavgjort betaler deg 3,60 på fredagens kamp. Best utvalg av odds på Arsenal – Liverpool finner du på bet365 og fremgangsmåten for å registrere deg der slik at du får best odds og live streaming er denne:

Hans Nielsen

248 Artikler