Fotballkanalens tabelltips for OBOS-ligaen 2018, 16. plass: Åsane

Mistet to nøkkelspillere

Åsane har lenge kunnet smykke seg med tittelen ”Bergens nest beste lag” men vi tror 2018 blir siste sesong på nest-øverste nivå for martyrene fra Myrdal gress. Med Nest-Sotra opp på samme nivå har konkurransen om spillere spisset seg til ytterligere, og det har gått ut over de oransje som tidligere har hatt god tilgang på byens nest beste spillere.

Tapet av Eirik Wollen Steen og Geir Andre Herrem til Bodø/Glimt blir trolig helt avgjørende. To av ligaens beste spillere de siste årene har ikke blitt erstattet og troppen mangler de nødvendige kvalitetsspilleren som har OBOS-liga nivået inne. Flere nye unggutter, Dennis Antwi på lån og Erik Huseklepp på hell lukter nedrykk.

Signeringen av Sandnes/Ulfs Tomas Kristoffersen og overraskende gode resultater i vinter kan gi grunn til optimisme, men over en lang sesong tror vi det blir altfor tøft for Mons Ivar Mjelde og co. Laget ser også ut til å legge om til 3-4-3 og gå svært offensivt til verks. Det virker heller ikke som førsteelleveren er i nærheten av å være satt og mye rullering på en jevn tropp gjør at det er vanskelig å spå hvem som starter første seriekamp.

Med et lite forbehold om at det kan komme inn en klassespiss (fra utlandet?) før seriestart, ser vi ikke helt hvem som skal score målene i årets Åsane-tropp. I tillegg er forsvarsrekka preget av unge og urutinerte spillere på dette nivået.

Fotballkanalen tror manglende rutine, kvalitet og bredde i årets Åsane-tropp blir avgjørende når vi skal telle opp poengene til slutt. Da kan det fort bli nedrykk på Myrdal Gress.

Følg med videre på vårt tabelltips for OBOS-ligaen i ukene frem mot seriestart og stem på hvem du tror vinner serien her.

PS: Håkon Lorentzen ankom Åsane på lån fra Sandefjord etter vårt tabelltips ble publisert. Det blir spennende å se om den tidligere Brann-spissen scorer målene som trengs for å holde klubben over nedrykksstreken denne sesongen.

NordicBet Oddsbonus

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler