Spilltips til kveldens kamp mellom HamKam og Mjøndalen i OBOS-ligaen

Med sine 54 poeng på de første 27 serierundene befinner Mjøndalen seg på andreplass på OBOS-ligatabellen, ett poeng bak Viking og to foran Aalesund, men med én kamp mindre spilt enn de to konkurrentene.

HamKam – Mjøndalen
Briskeby stadion, Hamar
OBOS-ligaen, runde 28
Tirsdag klokken 19:00

Og med møtet mellom Mjøndalen og Viking til helgen er det lett å forstå at det finnes ganske mange HamKam-fans både i Rogaland og på Møre i kveld. Alle de tre lagene er sikret kvalifisering, men kvalifiseringen er lang og kronglete. Sogndal er også sikret kvalik, og lag som Lillestrøm eller Stabæk fra Eliteserien venter i playoff-finalen.

Men til tross for at HamKam er nyopprykket har de prestert godt i årets utgave av OBOS-ligaen. Starten var ikke den beste, med kun én seier på de åtte første seriekampene. Men nå er laget fra Hamar på en komfortabel tiendeplass, og har sikret en plass i Norges nest øverste divisjon også neste sesong.

Vegard Hansens menn er som nevnt sikret kvalifisering, som i fjor da det ble tredjeplass men ikke suksess i playoffen. Laget med de velkjente brune trøyene har faktisk prestert best på bortebane denne sesongen, og står med kruttsterke ni seire på sine første 13 kamper på fremmed gress i serien.

Forventede lagoppstillinger

HamKam: Jarosinski; Mickelson, Jevne Hagen, Brotangen, Egeris; Bolkan Nordli, Houtkoop, Onsrud, Nersveen; Ibrahim, Rønning

Mjøndalen: Bokwe; Betten Hansen, Jansen, Solholm Johansen, Dragsnes; Lindseth, Gauseth, Brochmann; Fredriksen, Occéan, Olsen Solberg

TV og live stream

Kampen kommer til å bli vist på Eurosport Norge og Eurosport Player i Norge, men befinner du deg utenfor landets grenser kan du få sett kampen med live stream hos Unibet.

Det eneste du behøver for å live streame kampen hos Unibet er an aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si at man enten har penger disponibelt eller har plassert et bet de siste 24 timer.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips: Borteseier

Vegard Hansen kan glede seg av å kunne velge en førsteellever fra en skadefri tropp, og med bortestatistikken denne sesongen ser vi på Mjøndalen som ganske klare favoritter.

De har matchball med seier her, og det er en sammensveiset gjeng som har vært gjennom slike sitasjoner før, både i kamp om opprykk og nedrykk.

Vi tror Mjøndalen tar dette, og dermed legger press på både Viking og Aalesund i kampen om direkte opprykk til Eliteserien. Mjøndalen og Viking møtes som nevnt til helgen på Isachsen Stadion i Mjøndalen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler