Spilltips: Skjebnekamp for Viking når de i kveld gjester opprykkskonkurrent Aalesund

Kveldens hengekamp i OBOS-ligaen er trolig den mest spennende så langt i OBOS-ligaen. Med fire poeng opp til Aalesund kan Viking med seier igjen sikre spenning i kampen om direkte opprykk.

Aalesund – Viking
Color Line stadion, Ålesund
OBOS-ligaen, runde 27
Tirsdag klokken 19:00

Viking var en av de store favorittene til å kapre en av de to plassene som sikrer direkte opprykk før sesongen, men ujevne prestasjoner har sørget for at Viking de siste fire seriekampene virkelig må kjempe for å kvalifisere seg til Eliteserien neste år.

Hele ni tap har det blitt på de første 26 seriekampene for Viking. 16 har endt med seier, flest av alle, og kun én har endt med uavgjort. Det plasserer Viking på en tredjeplass på tabellen med 49 poeng, fire mindre enn Aalesund på andre. De resterende lagene har spilt én seriekamp mer, og på førsteplass finner vi Mjøndalen med sine 54 poeng.

Aalesund vil med andre ord ta over serieledelsen ved seier, og langt på vei sikre opprykket som var målet før sesongen. Kampen står mellom de to lagene og Mjøndalen, som møter Viking på hjemmebane i den nest siste serierunden.

Forrige serierunde endte med pinlig 2-4-tap hjemme for Tromsdalen, Vikings andre tap på rad. For Aalesund sin del endte det med en 3-1-seier borte mot Ham-Kam.

Både Aalesund og Viking rykket ned fra Eliteserien forrige sesong, og det er begge lagenes mål å rykke direkte opp igjen på første forsøk. Begge lagene er uansett allerede sikret en plass i playoff-rundene.

Lagnyheter

Aalesund har en nesten fulltallig tropp, men må klare seg uten både Robert Sandnes og Jernade Meade, sistnevnte er tilbake i trening, men denne kampen kommer trolig for tidlig.

Viking må klare seg uten tre suspenderte spillere i kveldens kamp. Zlatko Tripic, Johhny Furdal og Kristian Thorstvedt har alle pådratt seg for mange gule kort denne sesongen.

TV og live stream

På en tirsdag der Champions League-fotballen er i fokus er det kanskje en kamp fra OBOS-ligaen som gir oss norske fotballentusiaster mest spenning i kveld. Og dramaet får du med deg på Eurosport Pluss og strømmetjenesten Eurosport Player.

  • Fan av Premier League? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Oddstips

Odds Bookmaker Bonus Link
3,05
Unibet
1000 kr

Til tross for sine to tap på rad er det Viking som har vunnet flest av lagenes fem siste kamper med sine tre, men Aalesund er ganske klare favoritter til tross for det.

Viking mangler flere av sine mest sentrale spillere, og vi tror det skal bli svært tøft for rogalendingene å få med seg noe fra dette oppgjøret.

Men det er de to mestscorende lagene i OBOS-ligaen som møtes i kveld, og vi går derfor for Aalesund seier, pluss at begge lagene scorer, til oddsen 3.05 hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler