Fotballkanalens tabelltips for OBOS-ligaen 2018 – 6. plass: HamKam

Sist de var på nest-øverste nivå kollapset klubben underveis i sesongen, og etter en massiv spillerflukt var det en interessant gjeng med spillere som ble samlet for å fullføre det som må kalles et ”kontrollert nedrykk”.

Etter å ha satset tungt på et opprykk i flere år var fjorårets Kamma-utgave rett og slett altfor god for 2.divisjon. I vinter har de bygd ytterligere på stallen og med unntak av Markus Naglestad har ikke noen av fjorårets viktigste spillere forlatt klubben.

Kevin Knappen kan derfor nyet godt av en kontinuitet som blir svært verdifull i årets sesong. Sammensetningen av troppen er dynamisk, og spillestilen er godt innarbeidet i laget.

Avhengig av en Sollie Rønning i form

En solid keeperduo og en forsvarsfirer som kjenner hverandre godt sørger for defensiv trygghet. Fremover i banen har Ham-Kam noen av landets mest spennende midtbanespillere i Markus Solbakken, Simen Bolkan Nordli og Sander Eng Strand, samtlige fra egen junioravdeling. Aron Dønnum og Abu Ibrahim på lån fra henholdsvis VIF og Start er smarte signeringer.

Det store spørsmålstegnet er frontrekka hvor mye av ansvaret hviler på Ivar Sollie Rønning. Johnny Buduson må også finne tilbake til formen fra tiden i Skeid om han skal ha noe å bidra med i 2018. Han har vært svak etter han kom til klubben men fikk etterlengtet selvtillit med to mål i oppkjøringen.

Vi tror Ham-Kam får en solid sesong, men stiller store spørsmålstegn ved det offensive potensiale til årets Kamma-lag.

Følg med videre på vårt tabelltips for OBOS-ligaen i ukene frem mot seriestart og stem på hvem du tror vinner serien her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler