Fotballkanalens tabelltips for OBOS-ligaen 2018 – 4. plass: Viking

Under fjorårets tabelltips fikk vi slakt for å plassere Viking på nedrykk, men siddisene måtte til slutt ta den tunge turen ned til OBOS-ligaen etter et katastrofalt år der omtrent ingenting stemte. Nå er lagets nye trener, Bjarne Berntsen i ferd med å bygge opp en ny og spennende stall som skal ta laget umiddelbart tilbake til Eliteserien.

I løpet av vinteren har Viking møtt mye god motstand og som regel tapt. Hele veien har det vært mye utskiftninger som følge av skader, og det har vært vanskelig å se konturene av en start ellever kun dager før OBOS-ligaen setter i gang. Derfor er det omtrent umulig å tippe hvordan laget vil se ut til første seriekamp.

Vi tror det blir tøft med direkte opprykk

Et meget ungt lag skal få det tøft med å forsvare en opprykksplass, og årets Viking-stall ser mer ut som en gjeng som i løpet av noen sesonger vil kunne utvikle seg til et solid topplag enn at de skal være klare til å levere fra første serierunde.

Det er heller ikke ideelt med leieavtaler på tre av midtstopperne som neppe ser for seg noen fremtid på Viking Stadion. Hjemvendte Zlatko Tripic blir garantert en viktig offensiv spiller, og tidligere Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl tilfører sårt tiltrengt rutine.

Berntsen og co er også helt avhengig av at spillere som Andre Danielsen, Claes Kronberg og Steffen Ernemann våkner til liv igjen og bruker rutinen sin til å heve ungguttene.

Vi tror Viking skal få det tøffere enn forventet og har mer enn nok med å blande seg inn i opprykks kvaliken på plassene bak nummer en og to.

Følg med videre på vårt tabelltips for OBOS-ligaen i ukene frem mot seriestart og stem på hvem du tror vinner serien her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler