Fotballkanalens tabelltips for OBOS-ligaen 2018 – 1. plass: Sogndal

Eirik Bakke og co har vært flink til å hente spennende spillere de siste årene, men i år har de tatt det relativt rolig på overgangsmarkedet. Mye offensiv kraft er borte i Gilbert Komsoon, Chidiebere Nwakali og Bendik Bye. Det betyr større ansvar på en rekke av de yngre spillerne, og at det kollektivet må bli lagets store styrke i kampen om opprykk.

Med seier mot Ham-Kam og Nest-Sotra i de to siste treningskampene, ser saftkokerne ut til å være i rute når det er en drøy uke igjen til seriestart. Og med et høyst respektabelt antall spissalternativer er Bakkes menn godt rustet til en sesong der det offensive kommer til å stå i fokus.

Sogndal har noen av landets mest spennende talenter i Johan Hove og Ulrik Fredriksen. Den tidligere Strømmen-trioen Eirik Schulze, Markus Brændsrød og Martin Ramsland har etter hvert fått solid med kamper på et bra nivå, og Sigurd Hauso Haugen er en meget spennende tilvekst som mange Odd-supportere gjerne skulle sett at hadde blitt værende på Skagerak.

Bakover har man Dyngeland i mål og Even Hovland som vil spre defensiv trygghet. Totalt sett ser vi en Sogndal-tropp som har kvalitet til å ta steget rett opp igjen til Eliteserien. Vi tror det holder til å vinne OBOS-ligaen 2018!

Se hele vårt tabelltips og stem på hvem du tror vinner serien her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler