Fotballkanalens tabelltips for OBOS-ligaen 2018 – 12. plass: Levanger

Levanger har hatt stor utskiftning i spillertroppen i vinter, og stiller til start i årets sesong med hele ti nye fjes. Årets treningskamper har vært så som så med seier mot antatt svakere motstand og middels resultater mot lag med tilsvarende nivå.

Det er en rekke spennende spilletyper i årets Levanger-tropp, men en del av rutinen og kvaliteten er borte med navn som Tønne, Verner Rønning, Wrele og Sørmo ut av portene. Flere må bli «voksne» fort om ikke Levanger skal få en tung sesong, men allerede i fjor tok mange av ungguttene store steg.

Har stramt budsjett

RBK-utlånte Julian Faye Lund viste at han er landets største keepertalent og fjorårets store spiller Horenus Tadesse følges av «hele» Eliteserien etter at han leverte fantastiske prestasjoner i sin første sesong på nivået. Begge blir viktige også i år. I tillegg blir det spennende å se om den tidligere målsniken Jo Sondre Aas tilpasser seg sin nye rolle som sentral midtbanespiller.

Med budsjettkutt på 1.8 millioner i 2018 er det lite trolig at Levanger kan forsterke seg i sommer. På tross av at det finnes mange interessante spillertyper i troppen, ser det foreløpig ikke laget helt samspilt ut, og det har tatt lang tid for Naustan å nærme seg en førsteellever.

Vi tror Levanger får det tøft i årets sesong, og må jobbe knallhardt for å unngå nedrykk.

Følg med videre på vårt tabelltips for OBOS-ligaen i ukene frem mot seriestart og stem på hvem du tror vinner serien her.

Foto: levangerfk.no

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler