BRYNE MED DOBBEL-SIGNERING

(Foto: Digitalsport)

I dag signerte Frøyland-spiller Rune Bore for Jærbuene. Samtidig har EIKs Andreas Jacobsen skrevet under og er klar for to år i den rød drakta. Klubben ser ut til å ha valgt en tydelig lokal-profil, men mener dette ikke går på bekostning av satsing mot et opprykk. Flere spillere er også på vei bort fra klubben.

– Vi ønsker at store deler av stallen skal være lokal. Det er viktig for oss. Målet er å rykke opp igjen til OBOS-ligaen. Vi mener at det er mulig å ha en lokal profil, og samtidig kunne rykke opp igjen. Stallen begynner å ta form, og det ser bra ut sier assistentrener Even Selv til Fotballkanalen.

Tidligere i år hentet Bryne tilbake Geir Dahle Høiland fra Sola. Samtidig har de signert tre av sine egne unggutter til A-laget. Bore blir dermed en av flere lokale profiler i neste års spillerstall på Jæren.

– Bore er en spennende spiller som har den jærske drivkraften som vi vil skal kjennetegne våre spillere. Det er viktig for oss trenere, forteller Sel videre.

Selv er han også meget glad for å få sjansen hos Jærbuene.

– Dette blir veldig spennende. Stor stas å bli Bryne-spiller, sier Bore til klubbens hjemmesider

Hovedtrener Ole Hjelmhaug er godt fornøyd med at Bore nå blir Bryne-spiller.

– Rune har vært på listen vår i et par år, og endelig har han blitt Bryne-spiller. Rune passer godt inn hos oss, og vi gleder oss til å jobbe med han, sier Hjelmhaug til brynefk.no

Rune Bore(midten) flankert av sine to nye trenere. Ole Hjelmhaug(til venstre) og Even Sel(til høyre) er svært fornøyd med å hente en ny lokal spiller til klubben. Foto: Bryne FK

Jacobsen signerte for to år

Andreas Jacobsen fra Ytre Enebakk fant veien til Rogaland gjennom studier på vestlandet etter å ha tilbrakt noen år som juniorspiller i Follo FK.

Etter å ha utviklet seg i Fløy, gikk han til hardtsatsende Egersunds i sommer. Der har han levert såpass bra at Viking tok 23-åringen inn på prøvespill i vinter. Selvom han ikke fikk kontrakt med Tippeliga-klubben ble midtstopperen motivert av å få sjansen.

– Å trene med Viking etter sesongslutt var veldig gøy og jeg følte jeg fikk bevist at jeg har potensiale til å spille høyere en 2.divisjon.

– Forventningene mot neste sesong med Bryne blir helt klart å bidra til opprykk forteller han til Fotballkanalen.

Andreas Jacobsen(i midten) har signert for to år med Bryne. Her med daglig leder Asle Tjøtta(til venstre) og assistentrener Even Sel(til høyre). Foto: Bryne FK

Jacobsen vet han har mye å bidra med på dette nivået.

– Jeg er en ambisiøs spiller med god fotballforståelse, fysisk sterk og gode basisferdigheter, samt en bra fot, forteller han videre.

Gutten fra Ytre Enebakk har tilbrakt de siste årene på motsatt side av landet.

– Det er utrolig fint på vestlandet og det er veldig lett å legge merke til hvor stor interessen for fotball er blant folket. Derfor liker jeg meg godt her og gleder meg til å spille i Bryne.

Flere usikre på veien videre

Det ligger ann til store utskiftinger i neste års spillerstall på Jæren. Jacobsen erstatter etter alle solemerker sin gode venn fra tiden på juniorlaget til Follo, Torstein Mjønner.

Etter hva Fotballkanalen erfarer er Mjønner i samtaler med klubben om å få terminert sin kontrakt. Midtstopperen spilte 26 kamper for Bryne i år og håper nå å finne seg en ny 1.divisjonsklubb på Østlandet.

Torstein Mjønner er en av flere Bryne-spilleres som trolig ikke spiller i klubben i 2017. Midtstopperen ønsker å finne seg en ny klubb på Østlandet.

Også midtstoppermakker Krister Wemberg kan være på vei bort.

Les mer her:
Wemberg på prøvespill i Islandsk klubb

Det samme gjelder Bjørnar Holmvik. Den rutinerte midtbanespilleren skal være svært lite lysten på å spille i 2.divisjon og flere klubber på høyere skal stå klare til å hente han så fort han blir enig med Bryne om å avslutte kontraktsforholdet som strekker seg ut 2018-sesongen.

Les også:
Oddbjørn Skartun blir heller ikke med videre på tredje høyeste nivå.

Andre viktige spillere som Marius Lode og Aram Khallili vurderer mulighetene sine, men blir trolig fortsatt værende som viktige kontinuitetsbærere i en tett og jevn 2.divisjon avdeling 2.

Fotballkanalen

268 Artikler