BLIR VÆRENDE I SOGNDAL

Etter to måneder med forhandlinger bekrefter Sogndal at Gilbert Koomson ikke signerer for Colorado Rapids. I tillegg har de en landsmann på prøvespill.

(foto: Digitalsport)

Fjorårets asssistkonge i Tippeligaen har vært linket til MLS og Colorado Rapids. Representanter fra den amerikanske klubben var tidligere i januar i Sogndal for å forhandle frem en overgang for kantspilleren. I følge Sogn Avis er forhandlingene nå avsluttet, uten resultat.

Ble ikke enige

Sportslig leder i Sogndal, Håvard Flo, bekrefter at de i lengre tid har hatt en dialog med Rapids:
– Det har vært en fin og god dialog som startet i desember. Men til syvende og sist kom vi ikke fram til en avtale, sier Flo til avisen.

Selv om avtalen ikke ble noe av skal Koomson fortsatt være motivert for å spille i Sogndal nok en sesong:

– Han har vært veldig profesjonell og taklet dette på en god måte. Han har det kjempefint i Sogndal og er topp motivert for å fortsette her. Koomson er en viktig del av laget, og har ikke hastverk med å komme seg videre, han vet det kommer flere sjanser, fortsetter den sportslige lederen.

Skadeplaget ghaneser på prøvespill

FRA VM TIL SOGNDAL:
I 2010 var Vorsah med det ghanesiske laget som kom til kvartfinalen i VM, nå trener han med Sogndal. (foto: Digitalsport)

De siste dagene har Koomson fått besøk av en landsmann på Fosshaugane Campus. Tidligere Hoffenheimspiller Isaac Vorsah. Midtstopperen har lang fartstid i Bundesliga, men har de siste årene slitt med skader i østeriske Red Bull Salzburg.

Blir ikke aktuelt med overgang enda

– Det er noe vi har fått med oss og som vi må ta med i den totale vurderingen, men skadene han har hatt skal være borte nå, sier Flo til NRK.

At Sogndal jakter en ny midtstopper etter å ha mistet Hannu Patronen er en dårlig bevart hemmelighet, men det er langt i fra sikkert at erstatteren blir Vorsah:

– Før han eventuelt blir tilbudt kontrakt, må vi se han over en lengre periode enn fire fem treninger. Hvis han gjør det bra denne uka vil han få tilbudet om å være med en lengre periode, slik at vi får sett han i kamp fastslår Flo.

Andreas Hopen

92 Artikler