BLE ERKLÆRT FOTBALLINVALID – NESTE ÅR SPILLER HAN I OBOS-LIGAEN

(Foto: Digitalsport)

Emil Sildnes fikk en av de tyngste beskjedene en ung fotballspiller kan få – han ble erklært fotballinvalid, men 23-åringen nektet og neste år skal han spille i OBOS-ligaen.

I serieåpningen mot Hødd fikk den daværende Ham-Kam-spilleren et heller ublidt møte med Hødd sin sisteskanse, Jan Lennart Urke. Det hele endte med et stygt benbrudd, som toppet seg med en sykehustabbe. Ti måneder senere var Sildnes tilbake på fotballbanen og nå, to og et halvt år senere signerte Sildnes for Strømmen og er tilbake på toppnivå.

(foto:Digitalsport) STYGG SKADE:
I april 2014 knakk Sildnes leggbeinet, nå har 23-åringen kjempet seg tilbake. (foto:Digitalsport)

Etter opptrening i Ham-Kam flyttet Sildnes til Oslo, der han begynte å spille for Oppsal. Så inviterte daværende Strømmen-spiller Aleksander Melgalvis kompisen på Strømmen-trening. 23-åringen gjorde sakene sine såpass bra, at trener Espen Olsen nå har valgt å signere midtbanespilleren.

– Det føles veldig deilig å være tilbake

Sildnes selv er veldig fornøyd med å ha kjempet seg tilbake til det nest øverste nivået av norsk fotball.

– Det føles først og fremst veldig deilig (å være klar for Strømmen journ.anm). Det har vært en veldig lang reise, med mye styr, sier Sildnes, som viser til sykehustabben som ble gjordt i etterkant av operasjonen som følge av benbruddet.

Tok et steg av gangen

Beskjeden om at man aldri ville kunne spille fotball igjen kunne knekt motivasjonen til noen og enhver. Nå har midtbanespilleren kjempet seg tilbake. Men det har tatt tid, og 23-åringen har tatt steg for steg.

– Først hadde jeg bare fokus på å bli frisk, men så kjente jeg at beinet og foten ble bedre og bedre. Etter at jeg kunne trene for fullt igjen har det bare gått oppover, fortsetter Sildnes til fotballkanalen.

Et enkelt valg

Nå bor Sildnes i Oslo, der han studerer i tillegg til å spille fotball. Da tilbudet fra Strømmen kom var valget enkelt.

– Alt lå til rette. Jeg bor jo i Oslo, der jeg studerer og Strømmen spiller bra fotball. Og så spiller de jo tross alt i OBOS-ligaen, avslutter midtbanespilleren.

Forhandlingene er avlsuttet, men overgangen er ikke bekreftet av klubben selv, da det er noe papirarbeid igjen før alt er klart.

Andreas Hopen

92 Artikler