ÅRETS LAG: OBOSLIGAEN 2016

Kjetil Knutsen Amahl Pellegrino

Keeper: Sosha Makani(Mjøndalen)

sosha-makaniMjøndalen fikk muligheten til å hente den iranske landslagskeeperen på bakgrunn av en bisarr episode i hjemlandet hvor Makani endte opp med å bli utestengt av det iranske fotballforbundet i seks måneder for «upassende oppførsel og brudd på islamske verdier» etter å ha brukt bukser med bilde av den amerikanske tegneseriefiguren «svampebob». Etter å ha imponert på prøvespill på Nedre Eiker i sommer, ønsket MIF å signere den rutinerte sisteskansen som etter kort tid viste hvorfor han er en stor stjerne i hjemlandet. Man kan stille spørsmålstegn ved om det er riktig å ha med en spiller som kun har spilt en halv sesong på årets lag, men Makani har vært såpass dominerende i hele høstsesongen og løftet Mjøndalen som har sett ut som et nytt lag etter at han kom til klubben.

Høyreback: Aleksander Melgalvis(Strømmen)
14657634_10157606043855302_1651430639_n

Brummundølingen Melgalvis har vært en åpenbaring helt siden han ankom Strømmen i fjor vinter og har vokst enormt gjennom de siste to sesongene hos de rød og grå. Høyrebacken har et skyhøyt bunnivå, og spiller så godt som aldri svake kamper. Når han I tillegg til å være råsterk I 1 mot 1 situasjonene defensivt bidrar fremover I banen er han selvskreven på årets lag. 6 mål og 2 assist lar seg høre fra backplass og vi bli svært overrasket om han ikke spiller et nivå høyere opp til neste sesong.

Midtstopper: Eirik Wollen Steen, Åsane

eirik-wollen-steen
Den unge fana-gutten ble I 2015 kåret til årets spiller I Åsane I en sesong der flere av klubbens spillere gjorde seg bemerket. Midtstopperen har opprettholdt statusen som en av lagets beste spillere I år og til tross for sin unge alder er han en solid ledertype som går foran I alle faser av spillet. Han er Rask, sterk og smart I både lufta og langs bakken og det uten å være den typiske forsvarskjempen mange lag I Obosligaen trenger. Flere I Bergen mener nå at Brann burde hente Wollen Steen til klubben fremfor å hente hjem stopperkollega Fredrik Pallesen Knudsen som er på lån hos de oransje denne sesongen.

Midtstopper: Adam Straith, Fredrikstad

adam-straithDen Kanadiske landslag-stopperen skulle være ledertypen som sørget for den defensive tryggheten Fredrikstad trenger for å komme tilbake til toppen av norsk fotball. Etter 2 sesonger, skadetrøbbel og flere trenerskifter ser man endelig hvilke kvaliteter Straith besitter. Med kapteinsbindet og en hel sesong uten skadeproblemer har Straith fått vist seg fra sin beste side og I høst har han vært bunnsolid for et FFK-lag som gradvis har funnet formen. God bade med og uten ball og taper sjelden en duell. Har også stått frem når FFK har trengt det som mest blant annet med to matchvinner-scoringer. Denne sesongen blir etter hva vi erfarer kanadierens siste I FFK.

kristoffer-tonessenVenstreback: Kristoffer Tønnesen, Jerv

I fjor sto han trygt plassert I supporteklubben “Svaberget” for å følge Jervs oppsiktsvekkende debut-sesong I Obosligaen. I år derimot, har 18-åringen Kristoffer Tønnesen startet samtlige kamper for et opprykksjagende Jerv og blitt bedre og bedre for hver eneste kamp. Grimstad-guttens svært følsomme venstrefot er et viktig våpen på innlegg og faste situasjoner hvor han er fus I alt. Dette har bidratt til et mål og fem assist og vi skjønner ingenting hvis ikke hans navn blir å finne i den neste G19-landslagstroppen.

Sentral midtbanespiller: Olav Øby, Strømmen(På lån fra S08)

14686176_10157606043910302_708507846_nLeiesoldaten har de siste årene måttet sitte å se på Sarpsborg 08 hente inn den ene nye midtbanespilleren etter den andre. Det kan virke som om dette har gitt ungutten ny motivasjon. På et velspillende Strømmen-lag har midtbanespilleren virkelig blomstret I sin frie indreløper-rolle hvor han viser prov på stor forflytningsevne og sterk løpskapasitet. Når også treffprosenten på pasningene er svært høy gjør det Øby til en komplett midtbanespiller på dette nivået. Han kommer helt sikkert til å få sjansen til å spille Tippeliga-fotball for Sarpsborg 08 etter denne sesongen om han ikke ønsker å bli værende I Strømmen for å ta ytterligere nye steg.

Sentral midtbanespiller: Sverre Økland, Kristiansund BK

14697026_10157606044005302_354632898_nDa spillere som Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Valon Berisha herjet for G18 landslaget var Sverre Økland landslagskaptein. Økland debuterte også I Tippeligaen som 16-åring for Aafk og var lenge sett på som Norges største midtbanetalent. Siden den gang har ferden gått videre til Kristiansund, og nå virker det endelig som om det har løsnet for stortalentet. Denne sesongen har Økland vært helt outstanding og selvom han ikke alltid syntes så godt på banen går det aller meste av KBKs angrepsspill gjennom han. Økland besitter et usedvanlig klokt fotballhode og har vært på banen I samtlige kamper denne sesongen for KBK som kan nyte godt av midtbanespillerens ferdigheter I neste årsTippeliga.

14741028_10157606043805302_419375485_n

Kant/Spiss: Erik Mjelde, Sandefjord

Sandefjord-kapteinen er en mann å stole på for Bohinen og resten av klubben når det drar seg til i opprykkskampen i Obosligaen. Mjelde kan spille i alle offensive posisjoner og med sin store rutine har han vært helt avgjørende for at de blå hvalfangerne har klart å henge med hele veien inn.

Spiss: Pontus Engblom, Sandnes Ulf

14699922_10157606043970302_1859690197_n
Den svenske ”skytterkungen” troner i ensom majestet på toppen av toppscorerlisten akkurat som han gjorde i fjorårets sesong. Engblom har etter en litt treg start på sesongen gradvis spilt seg i bedre og bedre form. Samspillet med Kent Håvard Eriksen har blitt utviklet videre og i høstsesongen har svensken vært nærmest ustoppelig med sin timing, hurtighet og smarte bevegelser bak motstandernes forsvarere. Nå venter nye utfordringer på et bedre nivå for den notoriske måljegeren som er selvskreven på topp for årets lag i Obosligaen nok en gang.

Kant/Spiss: Adem Güven, Kongsvinger

14642625_10157606043965302_97274839_nMange trodde at Güven etter en lang karriere i Tippeligaen og et mislykket utenlands-opphold i Tyrkia var ferdig som toppspiller. De fleste var nok skeptiske da krølltoppen ble presentert som ny KIL-spiller før årets sesong. Kanskje var det nettopp dette som tente den offensive driblefanten litt ekstra. Güven virker å være i bedre form enn noen gang og har vært den beste offensive spilleren på et Kongsvinger-lag som har imponert voldsomt i sin comeback-sesong i 1.divisjon. Güven virker å trives svært godt i den frie rollen han har fått av KIL-trener Luis Pimenta, og nå gjenstår det å se om det kan bli et nytt comeback i Tippeligaen for den gamle Raufoss, Ham-Kam og Odd-spilleren.

Innbytterbenk

Conny Månsson, KBK

Geir Andre Herrem, Åsane

Kent Håvard Eriksen, Sandnes Ulf

Robert Stene, Ranheim

Ludvig Begby, Fredrikstad

Glenn Andersen, Jerv

Daouda Bamba, Kristiansund

Tony Brochman, Jerv

Fotballkanalen

268 Artikler