De Oranje har fått en ny vår under Koeman – Kan de matche VM-mesterne på De Kuip?

nederland frankrike live stream tips odds

Nederland vil ha seks poeng etter tre spilte kamper med en seier fredag, og dermed kun ha ett poeng opp til gruppeleder Frankrike, som da har spilt alle sine kamper og dermed ikke kan ta flere poeng. I tillegg vil en Nederland-seier sende Tyskland ned til divisjon B i UEFA Nations League.

Nederland – Frankrike
De Kuip, Rotterdam
Nations League, gruppe A1
Fredag klokken 20:45

Tyskland er jumbo i den tre lags store gruppen med ett fattig poeng, og dermed ikke ha noen sjans til å ta igjen Nederland om Nederland skulle vinne dette oppgjøret. Om Nederland ikke vinner derimot vil det være dem som rykker ned til divisjon B.

Hvordan unngår Frankrike VM-baksmellen?

Til tross for at Frankrike har måtte måle krefter med sterke nasjoner som Tyskland og Nederland i høst ser Frankrike like sultne ut som i sommer, og franskmennene er enda ubeseiret etter triumfen i Moskva i juli.

Mye av grunnen til det er nok at Didier Deschamps har utrolig mange fantastisk gode spillere å velge i, og at man dermed fortsatt må kjempe hardt og prestere godt for å beholde plassen sin på laget. I tillegg er den franske troppen en meget sammensveiset gjeng, mye takket være Deschamps linje med å holde urokråker og spillere med mindre motivasjon ute av troppen, uansett hvor gode de er.

Er Nederland tilbake til sitt gamle seg under Koeman?

Vel, laget har utvilsomt fått i seg noen slurker med medisin etter at den tidligere Ajax- og Everton-treneren tok over ansvaret i februar. Nederlenderen tok over et landslag som lå med brukket rygg, etter å ikke ha klart å kvalifisere seg til VM i sommer, det andre store mesterskapet på rad uten nederlandsk deltakelse.

Nederland hadde utvilsomt problemer med å takle overgangen fra en én æra til en annen under Guus Hiddink, Danny Blind og Dick Advocaats ledelse. Med spillere som Arjen Robben, Wesley Sneijder og Robin van Persie som forsvant uten at det var naturlige erstatninger til å ta over stafettpinnen.

Men det jobbes fortsatt godt på talentsiden i Nederland, med spillere som Ajax-duen Frenkie de Jong og Matthijs de Ligt som gode eksempler. 3-0-seieren over rivalene Tyskland tidligere i høst ga de Oranje en selvtillitsboost og en bekreftelse på at ting gjøres riktig. Men om Nederland noen gang kommer tilbake til den totalfotballen de var kjent for er fortsatt tvilsomt. Koeman kjenner lagets begrensinger, og bygger et velfungerende, potensielt meget godt landslag for landet sitt for øyeblikket.

Lagnyheter

Frankrike mangler et par store navn i troppen sin, blant annet Manchester United-duoen Paul Pogba og Anthony Martial. Alexandre Lacazette ble hentet inn som erstatter for Martial men han er også blitt bekreftet utilgjengelig sammen med Manchester City-back Benjamin Mendy.

Også Nederland har et par forandringer i troppen i forhold til dem som ble valgt i oktober. Marco Bizot og Javairo Dilrosun kan begge få sine debuter, mens Eljero Elia, Jeffrey Bruma og Daryl Janmaat er utelatt, sammen med Roma-stjerneskuddet Justin Kluivert.

Forventede lagoppstillinger

Nederland: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. De Jong, Strootmanl; Promes, Depay, Babel

Frankrike: Lloris; Pavard, Kimpembe, Varane, Hernandez; Kante, Matuidi; Mbappe, Griezmann, Dembele; Giroud

TV og live stream

TV2 har rettighetene til å sende Nations League i Norge, og denne ekstremt viktige kampen for begge de to lagene blir vist på TV2 Sport 1 og på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler