Modric og Kroatia skal revansjere det pinlige 0-6 tapet for Spania i Nations League

modric ramos

Med én kamp mindre spilt enn de to andre nasjonene i gruppen, England og Spania, er Kroatia helst sist med sitt ene fattige poeng og null scorede mål. Og med seks innslupne bør Kroatia ikke bare vinne dette oppgjøret, men også holde nullen.

Kroatia – Spania
Stadion Maksimir, Zagreb
Nations League, gruppe A4
Torsdag klokken 20:45

Om det skulle ende med tap for Kroatia er nedrykket til divisjon B en realitet. Kroatia møter England borte i den siste kampen i gruppen, og vil med seier der da ha like mange poeng som engelskmennene. Men med minst 0-7 i målforskjell ved tap for Spania skal Kroatia da vinne med åtte mål borte mot England for å passere dem på tabellen.

Det vil i så fall bli en enorm nedtur for laget som for bare fire måneder siden spilte finale i Verdensmesterskapet i Russland, der det ble et 2-4 tap for Frankrike.

Enrique begynner å få fart på sakene

Da ser det betydelig lysere ut for Spania sin del, som hadde det man kan kalle et ganske så skuffende VM i sommer. Man avanserte fra gruppespillet etter 3-3 mot Portugal, 1-0 over Iran og 2-2 mot Marokko, men allerede i åttendedelsfinalen ble det stopp med tap for vertsnasjon Russland på straffesparkkonkurranse.

VM var uten tvil en katastrofe for Spania, spesielt med Lopetegui-Real Madrid fiaskoen. Men Luis Enrique har begynt å snu tingene, og La Roja ligner mer og mer det de en gang var mellom 2008 og 2012.

Men det siste 2-3-nederlaget hjemme mot England viste noen av svakhetene i laget, spesielt i forsvaret. Enrique har fortsatt en vei å gå, men alt i alt ser det spanske landslaget ut til å nærme seg en friskmeldelse.

Spanjolene reiser til Kroatia uten kjente navn som Diego Costa, Thiago, Koke og Albiol, i tillegg til Gerard Pique, Iniesta og David Silva som alle tre ga seg på landslaget etter sommerens mesterskap.

For Kroatia sin del er det kun Milan-spiller Ivan Strinic som mangler av betydelige spillere som var med på VM-eventyret i sommer.

Forventede lagoppstillinger

Kroatia: Kalinic; Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivaric; Brozovic, Rakitic; Kovacic, Modric, Perisic; Kramaric

Spania: De Gea; Carvajal, Ramos, Nacho, Alba; Saul, Busquets, Isco; Aspas, Rodrigo, Asensio

TV og live stream

Rettighetshavere for Nations League I Norge er TV2, og kampen mellom Kroatia og Spania får du sett på TV2 Sport 2, og på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Spilltips: Kommer nærmere avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler