Spilltips: Mbappe og Frankrike tar imot kriserammede Tyskland i Nations League

Frankrike og Tyskland spilte 0-0 i den første kampen i Tyskland, mens det ble en 2-1-seier for Frankrike over Nederland i franskmennenes andre kamp. Men i forrige uke klarte de bare 2-2 hjemme mot Island i en privatlandskamp.

Frankrike – Tyskland
Stade de France, Paris
UEFA Nations League, gruppe A1
Tirsdag klokken 20:45

Det så faktisk lenge ut til at Island skulle ta en megaskalp på Stade Municipal de Roudourou forrige torsdag. Islendingene ledet lenge 2-0 takket være mål av Birkir Bjarnason og Kari Arnason. Men en meget god Hugo Lloris i Frankrike-målet og to sene scoringer av Holmar Örn Eyjolfsson (Selvmål) og Kylian Mbappe sørget for at det endte 2-2 i Guingamp.

Om Frankrike klarte å redde litt av æren var det helt motsatte tilfellet for Tyskland, som for første gang i landets historie tapte med mer enn tre mål mot Nederland. Et Nederland som de siste årene har falt som en stein på FIFA-rangeringen og ikke har deltatt i et mesterskap siden VM i 2014.

Men har riktignok slitt i hele sommer, helt siden de i VM som en av favorittene til å vinne hele mesterskapet ble ydmykende slått ut allerede i gruppespillet etter tap mot Sør-Korea og Mexico. Siden har det blitt nevnte 0-0 mot Frankrike på hjemmebane og en 2-1-seier over Peru i en vennskapskamp i september.

Det var Virgil van Dijk, Memphis Depay og Georginio Wijnaldum som scoret Nederlands mål, og dermed sørget for at Tyskland bør få med seg minst ett poeng i borteoppgjøret mot Frankrike.

Frankrike leder gruppen med fire poeng, Nederland er nummer to med tre og Tyskland er jumbo med sitt ene poeng, alle tre lagene har spilt to kamper. Tyskland har hjemmekamp mot Nederland igjen etter denne kampen, mens også Frankrike og Nederland skal møtes én gang til før vi vet utfallet av gruppen.

Men det sier seg selv at det kommer til å bli svært tøft for Tyskland å vinne gruppen om det skulle ende med tap i kveld. Om Nederland vinner sin siste kamp mot Frankrike da, er Tyskland garantert å rykke ned til divisjon B.

Flere stjerner ute med skade

Frankrike-trener Didier Deschamps må klare seg uten vanligvis faste spillere som Samuel Umtiti, Benjamin Mendy, Corentin Tolisso og Nabil Fekir som alle er fraværende i troppen på grunn av skader.

Kurt Zouma, Tanguy Ndombele og Thomas Lemar er hentet inn som erstattere.

For Joachim Löw sin del er Jerome Boateng, Kevin Trapp, Antonio Rüdiger og Marco Reus ute med skader, og av mindre erfarne spillere i troppen finner vi Thilo Kehrer, Nico Schulz, Serge Gnabry og Mark Uth.

forventede lagoppstillinger

Frankrike: Lloris; Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez; Kante, Pogba; Mbappe, Griezmann, Dembele; Giroud

Tyskland: Neuer; Kimmich, Sule, Hummels, Hector; Can, Rudy, Kroos; Brandt, Werner, Draxler

TV og live stream

TV2 eier rettighetene til å sende Nations League i Norge, og denne kampen vil være tilgjengelig på TV2 Sport 1 og på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

  • Fan av engelsk fotball? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Oddstips

Kylian Mbappe er i storform både for PSG og for landslaget, og vi tror han kommer til å vise seg frem også i dag.

Odds hos Unibet for at Mbappe scorer: 2.63

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler