Saint-Étienne uten nordmenn i startoppstillingen, igjen?

Saint-Étienne – Montpellier
Stade Geoffroy-Guichard
Fredag klokken 20.45

“Norske” Saint-Étienne tar fredag I mot Montpellier I Ligue 1 på Stade Geoffroy-Guichard. Les mer og finn live stream til kampen her.

God sesongåpning

Saint-Étienne hadde en noe skuffende sesong i fjor der de til slutt havnet på en åttendeplass, uten muligheter for europacup-spill denne sesongen, noe som alltid er målet til den tradisjonsrike klubben.

I år har de åpnet med fem seire på de første ni serierundene og en tredjeplass så langt med 17 poeng. Det er to poeng opp til Monaco på andre men hele åtte opp til ligaleder PSG.

Arbeidet seg ut av kulden

Saint-Étienne sparket Christophe Galtier etter forrige sesong og ansatte spanjolen Oscar Garcia, et skifte som i sommer så svært negativt ut for Alexander Søderlund.

Han fikk beskjed om at han ikke kom til å bli satset på og nordmannen var aktiv i overgangsvinduet med å finne seg en ny klubb, uten hell.

Til slutt bestemte han seg for å prøve å kjempe seg tilbake i troppen, og etter å ha blitt utelatt i de første troppene har han først kommet seg til benken for så i de siste kampene fått flere innhopp. I den forrige serierunden mot Metz noterte han seg for en assist.

Men der Søderlund har klart å kjempe seg tilbake i varmen har det gått motsatt vei for hans norske lagkamerat Ole Kristian Selnæs. Selnæs var et fast innslag i førsteelleveren i starten av sesongen men har i de siste kampene enten befunnet seg på benken eller tribunen.

Middelhavsfarer

Montpellier har etter sitt overraskende seriemesterskap i sesongen 2011/12 etablert seg som et lag midt på tabellen i Ligue 1, og havnet blant annet på femtendeplass forrige sesong.

I år har de åpnet med tre seire, tre uavgjorte og tre tap åå sine første ni seriekamper og ligger så langt på ellevteplass med 12 poeng.

Stade Geoffroy-Guichard

Kampen spilles på Saint-Étienne sin hjemmebane, Stade Geoffroy-Guichard.

Tidligere møter

De to klubbene har 24 kamper innbyrdes i Ligue 1 siden sesongen 1993/94 og det er Saint-Étienne som har overtaket med sine 15 seire, mot Montpellier sine syv.

Forrige sesong vant de hver sin kamp, på hjemmebane. Saint-Étienne vant 3-1 hjemme før Montpellier vant sin hjemmekamp 2-1. Lagene møttes også i sommer til en treningskamp der Montpellier vant 1-0.

Skader og suspensjoner

Saint-Étienne har Ronael Pierre-Gabriel og Florentin Pogba begge ute med skader, mens Loic Perrin er usikker på om han rekker kampen.

Hjemmelaget må også klare seg uten Hernani og Saidy Janko som begge må stå over grunnet rødt kort og for fire gule kort.

For Montpellier sin del ser det lysere ut da kun Jerome Roussillon er på skadelisten, han fikk en hamstringsskade på trening denne uken og vil nok ikke rekke fredagens kamp.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Om du ønsker å se kampen mellom Saint-Étienne og Monpellier i Norge så har du to valg.

Om du ønsker å se den på nett så kan du se den på Viaplay om du har tilgang til det eller på bet365 sin live-streamingstjeneste kostnadsfritt om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto skaffer du deg det enkelt ved å følge disse stegene:

Når det er gjort har du tilgang til denne kampen pluss tusenvis av andre fra La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og Eredivisie med mer gjennom året, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler