AS Monaco mot Olympique Marseille i Ligue 1

Søndag er det duket for et realt storoppgjør i Ligue 1 når regjerende mestere Monaco tar i mot Marseille på Stade Luis ll. Les mer og finn live stream her.

Dominerte fullstendig forrige sesong

Monaco kommer fra en helt fantastisk sesong som de kronet med seriemesterskap i mai. «Alle» forventet at Paris Saint-Germain skulle ta tittelen hjem nok engang, men Monaco sjokkerte alle og vant Ligue 1 fullt fortjent.

Det ble til slutt 95 poeng på 38 kamper og en åtte poengs luke ned til PSG på andreplass. Hele 76 plussmål endte klubben med, godt hjulpet av Radamel Falcaos 21 og Kylian Mbappés 15 mål.

Sesong på det jevne

Marseille på sin side hadde en sesong akkurat som forventet, der det til slitt ble en femteplass. Laget slet lenge og lå helt nede på en tiendeplass etter halvspilt sesong, men ble reddet av en sterk avslutning.

Bafetimbi Gomis ble lagets toppscorer med 20 mål mens keeper Yohann Pelé var kepperen som holdt buret flest ganger i ligaen med sine 18 clean sheets.

Kylie Mbappe Monaco

Kylian Mbappé scoret 15 ligamål for Monaco forrige sesong.

Startet sesongen godt

Monaco har startet årets sesong der de avsluttet før sommeren og står med tre seire av tre mulige så langt. Toulouse ble slått 3-2 hjemme i sesongåpningen før det har blitt 1-4 borte mot Dijon og 0-1 borte mot Metz.

Marseille står med to seire og én uavgjort etter at tre kamper så langt er spilt. Dijon ble slått 3-0 hjemme i første kamp og Nantes 0-1 borte i andre. Forrige helg ble det en noe skuffende uavgjort 1-1 hjemme mot Angers.

Tidligere møter

De to lagene har møttes 40 ganger i Ligue 1 siden 1993 og det er Marseille som har hatt et ørlite overtak historisk med sine 16 seire.

Monaco har stukket av med seieren i 12 av dem, og har statistikken på sin side med sine 8 seire på hjemmebane.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget kan stille med sitt ønskede førstelag da eneste spiller som mangler er reservekeeper Loïc Badiashile som skadet skulderen på trening torsdag.

For Marseille sin del er historien omtrent den samme, eneste spiller som er utilgjengelig er midtstopper Adil Rami som sliter med et åpent sår han fikk denne uken.

Hvor spilles kampen?

Kampen skal spilles på Monaco sin hjemmebane Stade Luis ll, som ligger flott til i fyrstedømmet. Med en kapasitet på kun 18.000 tilskuere er den en av de minste stadionene i Ligue 1 og Champions League.

Stadionen var årlig vært for UEFA sin supercup-finale fra 1998 og frem til UEFA bestemte seg for å holde finalen på en ny arena for vært år i 2012.

Stade Luis ll Monaco

Stade Luis ll ligger vakkert til i Monaco.

Hvordan se Monaco mot Marseille med live stream?

Det er ingen tv-selskaper som har kjøpt rettighetene til å sende Ligue 1 i Norge denne sesongen. Den beste muligheten for å se Ligue 1 med god kvalitet er derfor bet365 sin live streamingstjeneste.

Bet365 har rettighetene til å sende kamper fra blant annet Ligue 1, La Liga, Bundesliga, Serie A og Eredivisie i Norge, og det er kostnadsfritt så lenge man har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du enten har penger på konto eller har plassert et bet det siste døgnet

Har du ikke en konto følger du disse enkle stegene:

Så kan du nyte tilgang til tusenvis av fotballkamper som blir vist via live stream gjennom året.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler