Saint-Étienne jakter etterlengtet Ligue 1-opptur

FC des Girondins de Bordeaux – AS Saint-Étienne
Stade Matmut-Atlantique
Ligue 1
Tirsdag klokken 21.00

Frankrikes mestvinnende klubb har hatt en ujevn sesongstart med både skandaletap og sparking av treneren. Se kveldnes bortemøte med Bordeaux med live stream.

Sparket treneren

Saint-Étienne er en historisk gigant i fransk fotball, og blant fansen og i byen er det alltid forventinger om suksess for klubben som ikke har vunnet serien siden sesongen 1980/81.

En fjerdeplass i sesongen 2013/14 er det beste klubben kan vise til de seneste årene. De tre foregående sesongene har det blitt en femte, sjette og åttendeplass.

Så langt denne sesongen har det blitt fem seire og fem tap på de første 14 serierundene og laget befinner seg så langt på en åttendeplass me 19 poeng, hele 19 poeng bak serielder Paris Saint-Germain.

Men formen er nedadgående for Ole Kristian Sælnes og Alexander Søderlunds lag, og det toppet seg med 0-5-tapet på hjemmebane for erkerivalene Lyon.

Siden det har trener Oscar Garcia fått sparket og blitt erstattet med Julien Sable som spilte over 300 kamper for klubben mellom 1997 og 2007. Dette er den første trenerjobben til den tidligere Saint-Étienne-kapteinen.

Noe umiddelbar effekt har det dog ikke blitt de to kampene Sable har sittet med roret, 3-1-tap borte for Lille og 2-2 hjemme mot Strasbourg er status før kveldens kamp mot Bordeaux.

Ikke vunnet på syv kamper

Og om formen til Saint-Étienne er nedadgående kan det trygt sies om Bordeaux sin også. Klubben fra byen sør-vest i Frankrike startet sesongen godt med fire seire og tre uavgjorte på sine første syv seriekamper.

Men så gikk turen til Parc des Princes og bortemøte med Neymar og co. Det endte med et stygt 6-2-nederlag og Bordeaux har ikke vunnet en seriekamp siden.

Kun to poeng har det blitt på de seks kampene siden turen til paris, og forrige serierunde ble det et 0-1-tap borte mot Caen. Forrige hjemmekamp var et ørlite glimt av lys da Marseille ble holdt til 1-1 på Stade Matmut-Atlantique.

Før avspark i kveld ligger de blåkledde på en trettendeplass med 17 poeng. Det er fem poeng ned til direkte nedrykk og hele 21 opp til PSG på toppen av tabellen.

Tidligere møter

Totalt 41 møter har det blitt mellom de to klubbene i alle turneringer siden sesongen 1993/94, og det er faktisk Bordeaux som har et historisk overtak på Saint-Étienne.

Med sine seksten seire har de vunnet fire flere ganger enn de grønne og hvite, mens tretten har endt med uavgjort. Også forrige sesong var Bordeaux det beste laget.

Da vant de sin hjemmekamp helt i starten av sesongen 3-2 mens det endte 2-2 på tampen av sesongen, i mai i år.

Skader og suspensjoner

Kveldens hjemmelag har fortsatt Gaëtan Laborde ute med en fotskade. Han har vært ute av spill siden midten av oktober og det er fortsatt usikkert når han er tilbake i trening.

Leo Lacroix fikk direkte rødt kort i det famøse tapet mot Lyon for tre runder siden og må stå over sin tredje og siste kamp for Saint-Étienne grunnet det i kveld. I tillegg har Romain Hamouma vært utilgjengelig siden starten av måneden grunnet skade og det er usikkert når han er tilbake.

Hvordan ser du kampen med live stream i Norge?

Bet365 vil sende kampen via sin live-streamingstjeneste i Norge til alle som har en aktiv konto hos dem helt uten ekstra kostnad.

En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto skaffer du deg det enkelt ved å følge disse stegene:

Når det er gjort har du tilgang til denne kampen pluss tusenvis av andre fra La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og Eredivisie og mye mer gjennom hele året, helt kostnadsfritt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler