Burton Albion med nær umulig oppgave borte mot Manchester City

Burton Albion med nær umulig oppgave borte mot Manchester City

Burton tar den fryktinngytende turen til Etihad stadion som det niende beste laget i League 1, men Nigel Cloughs menn kan spille uten press mot de regjerende Premier League-mesterne.

Manchester City – Burton Albion
Etihad stadion, Manchester
Ligacupens semifinale, andre kamp
Onsdag klokken 20:45

Pep Guardiola fikk kanskje følelsen av at Citys sesong virkelig begynte å smuldre opp med tap mot både Chelsea, Leicester og Crystal Palace, men gigantene fra Nordvest-England har slått tilbake med tre strake seire, inkludert mot tittelutfordrer Liverpool og hele 7-0 mot Rotherham i FA-cupen.

Skiftet i fokus fra Premier League til de to cupene kom nok veldig beleilig for Pep, med flere muligheter for å rotere på laget og tid til å la skadede spillere komme tilbake i form før møtet med Wolverhampton neste mandag.

Oxford United, Fulham og Leicester er allerede beseiret av Manchester City og det vil være en av de største sjokkene i engelsk fotballs historie om ikke Peps lag blir å se i finalen mot enten Tottenham eller Chelsea.

Cloughs menn er i god form

Burton har ikke hatt den sesongen de håpet på før sesongstart etter nedrykket fra Championship forrige sesong, og befinner seg helt nede på niendeplass på League 1-tabellen.

Men et lite eventyr i Ligacupen, der man har klart å karre seg helt til semifinalen og dobbelmøte med selveste Manchester City har løftet moralen på Pirelli stadion betydelig.

På veien til semifinalen har Cloughs menn bekjempet Shrewsbury Town, Middlesbrough, Aston Villa, Burnley og rivalene Nottingham Forrest.

Dog går det bedre også i ligaen, der laget har tatt åtte poeng på sine sist fire ligakamper i Englands nest øverste divisjon.

Lagnyheter

Kevin De Bruyne kan nok en gang bli testet fra start etter han ble bytter ut halvveis i den andre omgangen mot Rotherham i helgen. Guardiola stilte med et sterkt mannskap i den kampen og er forventet å gjøre flere forandringer i kveld, blant annet å bytte ut Ederson med Arijanet Muric mellom stengene. Fabian Delph er tilbake fra suspensjon og tar trolig plassen på venstreback.

For Burton sin del er Stephen Quinn ventet å starte til tross for at han har slitt med lyskeproblemer den siste tiden. Marvin Sordell må belage seg på å se kampen hjemme fra sofaen da han sliter med en kneskade for tiden.

Forventede lagoppstillinger

Manchester City: Muric; Danilo, Kompany, Laporte, Delph; Fernandinho, De Bruyne; Bernardo Silva, Foden, Mahrez; Aguero

Burton Albion: Collins; Brayford, Buxton, Turner, Hutchinson; Fraser, Quinn, Allen, Myers-Harness, Akins; Boyce

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler