Hyggelig gjensyn for Stamford Bridge-publikummet – Lampards Derby gjester Chelsea

Manchester United måtte se seg slått av Lampards menn i den forrige runden, så helt umulig skal det ikke være, til tross for at Chelsea nå er ubeseiret på hele 14 kamper i alle turneringer.

Chelsea FC – Derby County FC
Stamford Bridge, London
Engelsk Ligacup, runde 4
Onsdag klokken 20:45

Se kampen på Unibet

Fokuset før avspark er selvsagt konsentrert rundt Chelsea-legenden Frank Lampard. Det er ikke første gang han returnerer til Stamford Bridge, han har vært her som spiller hos Manchester City, men første gang som manager.

Det er et veldig forandret Chelsea-lag sammenlignet med det Lampard forlot etter 2013/14-sesongen, med bare David Luiz, Gary Cahill, Cesar Azpilicueta, Eden Hazard og Willian igjen i stallen.

Men det er også et svært annerledes Chelsea enn det vi så under Antonio Conte forrige sesong også, der Sarri på kort tid har fått laget til å spille hans type fotball.

Sterk borteseier i forrige runde

Det er åpenbart en type fotball Chelsea-spillerne også setter stor pris på, og liker å spille. Chelsea har ikke tapt siden sin første tellende kamp for sesongen, mot Manchester United i Community Shield, elleve seire og tre uavgjorte siden.

De fem ganger Ligacup-mestrene fikk tøffest mulig trekning i den forrige runden, da de måtte til Anfield for å møte Liverpool. Men to sene mål av Emerson Palmieri og Hazard sørget for et meget sterkt avansement og møte med Lampards Derby.

Og Frank Lampard har ledet laget sitt til fjerde runde i Ligacupen blant annet ved hjelp av en kruttsterk seier på straffespark borte mot sin tidligere læremester José Mourinhos Manchester United.

Også i Championship går det godt, og Derby er helt der oppe og kjemper om opprykk til Premier League neste sesong. Etter 15 av 46 serierunder ligger Derby på sjetteplass med 25 poeng, kun fire poeng bak serieleder Sheffield United.

Chelsea-spillere på begge lag

Eden Hazard har ikke spilt siden han fikk problemer med ryggen i kampen mot Manchester United, og det er tvilsomt om man risikerer å bruke han i en kamp i Ligacupen. Pedro har spilt i belgierens fravær, men han varte bare i en halvtime mot Burnley før han ble byttet ut med mageproblemer.

Sarri vil selvsagt rokere godt på laget i kveld, og spillere som Victor Moses, Cesc Fabregas og Andreas Christensen vil trolig bli å se i startoppstillingen.

Det er flere Chelsea-spillere som kan få muligheten til å imponere Sarri, også på Derby. Chelsea har gitt de to utlånte ungguttene Mason Mount og Fikayo Tomori lov til å spille mot moderklubben.

Derby er forventet å stille en sterk førsteellever, og blant annet Jack Marriott, som scorte mot Manchester United, er forventet å starte.

Forventede lagoppstillinger

Chelsea: Caballero; Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson; Loftus-Cheek, Fabregas, Kovacic; Moses, Giroud, Hudson-Odoi

Derby: Carson; Bogle, Keogh, Tomori, Forsyth; Huddlestone, Johnson; Bennett, Mount, Wilson; Marriott

TV og live stream

Unibet vil sende kampen mellom Chelsea og Derby via sin live-streamingstjeneste i Norge til alle som har en aktiv konto hos dem, helt uten ekstra kostnad.

En aktiv konto vil si at du enten har et disponibelt beløp eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto skaffer du deg det enkelt ved å følge disse stegene:

Når det er gjort har du tilgang til denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra blant annet La Liga, Ligue 1, Bundesliga, Serie A og Eredivisie og mye mer gjennom hele året, helt kostnadsfritt.

Spilltips: Over 2.5 mål til hjemmelaget

Odds

Bookmaker

Bonus

2.02

1000 kr

Derby er i god form for tiden, og tok som nevnt en sterk seier mot et underpresterende Manchester United for noen uker siden. Men Chelsea har en fantastisk bredde i laget, og til tross for at det blir et noe reservepreget lag Sarri sender utpå så er det kvalitetsspillere i alle posisjoner fortsatt.

Derby har bare klart å holde nullen to ganger de siste 15 kampene, og vi tror det kan bli både tre og fire mål i sekken på Stamford Bridge i kveld.

Men uansett resultat er vi sikker på at det blir et gledelig gjensyn for både Lampard og Stamford Bridge-publikummet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler