Norge møter Tyskland i Audi Sportpark i kvalifiseringen til U21-EM

Tyskland topper gruppen foran Norge, og har kun tapt en kamp så langt i kvalifiseringen. Men det tapet kom mot nettopp Norge, for omtrent et år siden på Marienlyst stadion i Drammen.

Tyskland U21 – Norge U21
Audi Sportspark, Ingolstadt
U21 EM, kvalifisering, gruppe 5
Fredag klokken 20:00

Den kampen sørget for at Norges håp om deltakelse i neste års mesterskap økte betraktelig. Før Morten Thorsby ganger to og Martin Ødegaard sørget for 3-1 til Norge i oktober i fjor var nemlig avansement fra kvalifiseringen nesten utenkelig.

Mye takket være den forferdelige første kampen mot Kosovo i juni i fjor. Eller, rett skal være rett, den kampen var mer eller mindre prikk fritt spilt av Norge, som ikke stoppet før det sto 5-0 på måltavlen når dommeren blåste av kampen.

Det var først i ettertid at det skar seg, når det viste seg at Norge hadde brukt Kristoffer Ajer, til tross for at han var suspendert. Dermed ble Norge dømt til å tape kampen 0-3.

Og den kampen ble etterfulgt av nok et tap borte mot Kosovo, og Norge kunne på det tidspunktet se langt etter et avansement. Men etter seieren hjemme mot Tyskland står Norge nå med fire seire på rad, og har klatret opp til andreplass med 14 poeng, like mange poeng som Irland på tredjeplass.

Fan av engelsk fotball? Sjekk ut vår samarbeidspartner Rizks konkurranse, der du kan vinne billetter til Liverpool – Manchester United i desember!

Flere etablerte Bundesliga-spillere på motsatt banehalvdel

Norge fikk forresten god hjelp av Israel i går, som vant 3-1 hjemme mot nettopp Irland. Dermed kan Norge få en luke på tre poeng ned til Irland ved seier i kveld, før Aserbajdsjan ventet på hjemmebane i den siste kampen.

Tyskland og Irland møtes i sin siste kamp, og Norge har dermed mulighet til å vinne gruppen om de vinner mot Tyskland i kveld og får hjelp av Irland i det oppgjøret. Om ikke skal Norge satse på å bli blant de fire beste toerne, som får mulighet til å spille playoff.

Av spillerne vi finner i den tyske troppen er kanskje RB Leipzigs Lukas Klostermann, Bayer Leverkusens Jonathan Tah og Schalkes Cedric Teuchert de mest kjente navnene.

Det er ikke store forandringer i den norske troppen, men Runar Espejord, Zymer Bytyqi og Per Kristian Bråtveit er ikke med i denne troppen.

TV og live stream

Heldigvis for alle som er interessert i norsk fotballs fremtid og U21-landslaget spesielt er det mulig å se oppgjøret i kveld på både TV2 Sport 2 og på strømmetjenesten Eurosport Player.

Oddstips

Tyskland er selvsagt store favoritter i dette oppgjøret, og har bortsett fra tapet borte mot Norge vært helt suveren i kvalifiseringen, laget består også av flere spillere som spiller fast i Bundesliga.

Men Norge viste for et år siden at det ikke alltid er slik at det laget som ser best ut på papiret også er det når kampen blåses i gang. Norge har sett meget friske ut det siste året og er ubeseiret på syv kamper. I mars ble det i tillegg 1-1 mot Italia U21 i en vennskapskamp.

Oddsen på Norge-sier er satt til hele 12.00 hos Unibet, men det er nok litt for optimistisk. Men vi tror den flyten laget er i kan sørge for at man får med seg et godt resultat hjem.

Vi går for dobbelsjanse, Uavgjort eller Norge-seier til 4.20 i odds!

Spill på X2 hos Unibet her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler