Troppen til landskampene mot Makedonia og Slovakia presentert i dag

Tirsdag ettermiddag var landslagssjef Lars lagerbäck klar for å presentere neste landslagsstropp, og det ventet flere overraskelser.

Ødegaard med i én kamp

Martin Ødegaard og Morten Thorsby har storspilt i sesongstarten i Nederland for Heerenveen, og flere har etterlyst dem i A-lagstroppen de to siste uttakene.

Men det har blitt med U21-landslagsspill for dem begge, helt frem til nå. De skal være med i den første kampen borte mot Makedonia før de slutter seg til U21-landslaget til deres éne kamp denne landslagspausen, hjemme mot Irland.

Lars Lagerbäck fortalte på pressekonferansen at det ikke har stått på ferdighetene til de to spillerene, men at landslagsapparatet har følt at de har hatt mer å bidra på et U21-lag som fortsatt kjemper om kvalifisering.

– Nå passet det veldig bra både for U21 og oss å gjøre dette. Han har vært høyaktuell hele tiden, sier Lagerbäck til VG om Ødegaard.
– Tanken er at de skal ha spilletid begge to. Ellers hadde de fått fokuserepå U21, sier Lagerbäck om Heerenveen-spillerne.

Det er over ett år siden Martin Ødegaard sist var med i en A-landslagsstropp mens det er første gang Morten Thorsby er med i troppen til de norske seniorene.

Superliga-rakordmannen med

Hobro-spiss Pål André Kirkevold har møttet inn mål i den danske sesongstarten og står nå med 13 mål på 14 ligakamper i Superligaen.

12 av dem har kommet de siste 11 kampene, noe som er ny Superliga-rekord for flest kamper på rad med scoring, den forrige rekorden var på åtte kamper på rad.

Lars Lagerbäck

Hele troppen:

Keepere: Sten Grytebust (Odense), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Ørjan Nyland (Ingolstadt).

Forsvarere: Haitam Aleesami (Palermo), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Håvard Nordtveit (Hoffenheim), Birger Meling (Rosenborg), Tore Reginiussen (Rosenborg), Jørgen Skjelvik (Rosenborg), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Gustav Valsvik (Eintracht Braunschweig).

Midtbane: Jo Inge Berget (Malmö FF), Mads Møller Dæhli (Freiburg), Mohamed Elyounoussi (Basel), Markus Henriksen (Hull), Stefan Johansen (Fulham), Martin Linnes (Galatasaray), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Ole Kristian Sælnes (St. Etienne), Morten Thorsby (Heerenveen), Martin Ødegaard (Heerenveen).

Angrep: Joshua King (Bournemouth), På Andre Kirkevold (Hobro), Alexander Søderlund (St. Etienne), Alexander Sørloth (FC Midtjylland).

André Hansen meldte forfall grunnet stor slitasje mens Haitam Aleesami har vært skadet den siste tiden og er ikke 100 % sikker på om han kan spille 90 minutter. Også Sander Berge og Tarik Elyounoussi er skadet og ville vært med i troppen om de var skadefri.

Kampene mot Makedonia og Slovakia spilles 11. og 14. november, begge på bortebane.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler