SARPSBORG 08 – PÅ VEI TIL Å BLI NORGES NYE TALENTFABRIKK?

Det er ikke bare A-laget til Sarpsborg 08 som gjør det bra om dagen. Klubbens juniorlag har så langt i sesongen levert fantastisk angrepsfotball, og trolig vil flere av spillerne banke på A-lags døra i løpet av sesongen.

Sarpsborg 08 har etter en god sesongstart høstet mye skryt for måten de driver klubben på. Spesielt sportssjef Thomas Berntsen og klubbens klare tanker rundt spillerlogistikk og langsiktig tenking har blitt trukket frem av media og fotballeksperter som nøkkelen til suksess for Østfold-klubben.

Nå har også klubbens juniorlag etablert seg som et av landets beste, og denne sesongen har de tidvis herjet med motstanderne i enkelte kamper. I en spisset serie for juniorlagene på Østlandet ligger Sarpsborg 08 på en tredjeplass med 8 poeng bak Stabæk og Vålerenga.

Trener Anders Fredriksen ble som første juniortrener i klubben noensinne ansatt i en 100% stilling før forrige sesong, med sikte på at klubben skulle få et løft i spillerutviklingen. Etter å ha ledet laget i snart en og en halv sesong, har man allerede sett resultater av satsingen, noe som har medført at laget har etablert seg som en av de beste juniorlagene i landet og flere av klubbens unggutter har fått sjanser på A-laget.

Allerede i fjor stiftet Sarpsborg-publikumet bekjentskap med Jeløya-gutten Tobias Heintz(18). Den fotrappe vingen leverte blendende tall på junior og rekruttlag og fikk underveis i sesongen også sin debut i Eliteserien. I år har 18-åringen vært involvert i sju av åtte kamper og er i ferd med å få sitt definitive gjennombrudd i den øverste ligaen.

I ferd med å slå igjennom:
Tobias Heintz er et av landets mest spennende talenter. Den kvikke vingen har enten startet eller kommet inn som innbytter i de fleste kampene i årets Eliteserie. Foto: Digitalsport

En annen det har vært snakket mye om er spisstalentet Jørgen Strand Larsen. Og med god grunn. Målmaskinen fra Halden var den store snakkisen i vinter, etter å ha vært med A-laget i hele oppkjøringen og bidratt med flere mål og målgivende mot solid motstand som 16-åring. Solid form på S08 sine spisser og et europamesterskap med G17-landslaget har sørget for at eliteseriedebuten har latt vente på seg, men trolig vil vi få se Strand Larsen også i eliteserien i løpet av året.

Nærmer seg eliteseriedebut:
Jørgen Strand Larsen tok godt vare på sjansene han fikk på A-laget til Sarpsborg 08 i vinter, og nå som haldenseren er tilbake fra G17-EM kan han være med å kjempe om spilletid i Eliteserien. Foto: Digitalsport

I tillegg til dette har man flere spennende profiler på vei opp. Midtstoppertalentet Stian Leirvik, Erlend Kiani, Marcus Moberg og kaptein Thomas Herskedal på midtbanen, og ikke minst en som virkelig har tatt store steg, Anwar Elyounoussi. Sistnevnte har et fotballnavn som klinger svært godt, og til tross for at storebror Moi allerede var god etablert på A-laget til sarpingene som 18-åring, viser også lillebror Elyounoussi prov på mange av de samme ferdighetene. Blendende teknikk, fantastisk kroppsbeherskelse og et følsomt skuddbein gjør at sammenligningen er uunngåelig. Du kan se flere av hans flotte scoringer i sammendraget og lagets svært underholdende angrepsfotball under. Det blir ekstremt interessant å følge både Elyounoussi og de andre Sarpsborg08-ungguttene videre de neste årene.

(Video: Steinar Pedersen)

Fotballkanalen

268 Artikler