Norge bør vinne enkelt borte mot San Marino torsdag

San Marino – Norge
San Marino stadion
Torsdag klokken 20.45

Norge møter San Marino til det som skal være norsk seier torsdag. Les mer og finn live stream til kampen her.

San Marino Stadion

Amatører mot profesjonelle

Mens alle norges spillere spiller på Eliteserie-nivå og oppover er San Marinos lag stort sett basert på spillere som har vanlig arbeid ved siden av fotballen.

Kun tre av spillerene er det man kan kalle profesjonelle med spill i italiensk tredjedivisjon, mens resten spiller på italiensk nivå fem og nedover.

Norge på sin side har fem spillere som til vanlig spiller i en av de fem største ligaene i Europa og ni spillere som spiller på et lag som er med i en av de to store europeiske cupene.

Skuffende kvalifisering

Men med spillere som til daglig spiller på et høyt europeisk nivå har ikke hjulpet Norge i denne kvalifiseringen, som er den dårligste på flere tiår. Laget står så langt med to seire og én uavgjort på de føste åtte kampene.

Med to kamper igjen av kvalifiseringen er æren det eneste igjen å spille for, og Norge har ingen muligheter til å havne høyere enn tredjeplass i gruppen, men da skal både San Marino og Nord-Irland vinnes over den neste uken.

En av de beste kvalifiseringe noensinne

San Marino på sin side har for første gang siden kvalifiseringen til 2006-VM klart å score to mål i en og samme kvalifisering, ett av målene kom borte mot Norge. Det var lagets første bortemål på over 15 år.

Det andre målet kom også borte, mot Aserbajdsjan i den forrige kampen, og laget er nok veldig interessert i å pirke inn et mål til forann hjemmepublikumet mot Norge torsdag.

Alexander Sørloth

Troppene:

San Marino:

Keepere: Aldo Simoncini, Elia Benedettini, Mattia Manzaroli, Giacomo Muraccini.

Forsvarsspillere: Alessandro Della Valle, Davide Simoncini, Fabio Vitaioli, Mirko Palazzi, Giovanni Bonini, Cristian Brolli, Davide Cesarini, Marco Berardi, Juri Biordi, Michele Cevoli, Andrea Grandoni, Alessandro D’Addorio.

Midtbanespillere: Alex Gasperoni, Michele Cervellini, Maicol Berretti, Luco Tosi, Alessandro Golinucci, Michael Battistini.

Angrepsspillere: Danilo Rinaldi, Mattia Stefanelli, Fabio Tomassini, Marco Bernardi, Filippo Berardi.

Norge:

Keepere: Rune Almenning jarstein, Sten Grytebust, Ørjan Nyland

Forsvarsspillere: Jørgen Skjelvik, Sigurd Rosted, Håvard Nordtveit, Omar Elabdellaoui, Jonas Svensson, Martin Linnes, Birger Meling, Tore Reginiussen. Gustav Valsvik

Midtbanespillere: Stefan Johansen, Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Ole Kristian Sælnes, Jo Inge Berget, markus Henriksen, Pål André Helland.

Angrepsspillere: Joshua King, Alexander Sørloth, Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Det er Discovery Networks som eier rettighetene til VM-kvalifiseringen i Norge, kampen vil derfor være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se kampen på TV er det MAX som er kanalen å tune inn på, og om du ønsker å live streame den på nett må du ha tilgang til Eurosport Player, som er Discoverys egen live-streamingstjeneste på nett.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler