Ola Kamara erstatter skadet Joshua King

Flere forfall før Norges kamper mot Makedonia og Slovakia har sørget for at blant annet Ola Kamara er kalt opp til landslagstroppen.

Tar plassen til Joshua King

Joshua King spilte sin første kamp for Bournemouth på tre serierunder etter å ha vært ute med en ryggskade, og var blant banens beste spillere i 0-1-seieren borte mot Newcastle.

Men dessverre for nordmannen, og Norge, fikk spissen et tilbakefall i den samme skadet i løpet av kampen og har måttet melde forfall. Dermed åpnet det seg opp muligheter for Ola Kamara.

Tre år siden sist

Ola Kamara har bøttet inn mål i MLS denne sesongen for laget sitt Columbus Crew, og befinner seg for øyeblikket på femteplass på toppscorerlisten.

Det har blitt totalt 18 mål så langt for den tidligere Strømsgodset- og Molde-spissen, og flere har ment at han har fortjent en plass i landslagstroppen igjen de siste månedene.

Ni landskamper og ett landslagsmål har det blitt totalt, med den siste helt tilbake i 2014 da han spilte for Austria Wien i Østerrike.

Flere forfall

– Stefan Johansen er skadet, mens Fredrik Midtsjø må melde forfall grunnet private årsaker. Omar Elabdellaoui skadet seg i ankelen på trening lørdag, sier A-landslagets presseansvarlige, Svein Graff, til VG.

Rosenborgs Anders Trondsen er kalt inn som erstatter men NFF melder at flere spillere kan bli kalt inn på et senere tidpunkt. Også Haitam Aleesami meldte forfall før helgen, i tillegg var det klart at Sander Berge var skadet og uaktuell allerede før troppen ble tatt ut.

Allerede på plass

Landslaget flydde til Makedonia allerede i morges og skal trene i behagelige temperaturer i den tidligere jugoslaviske republikken hele uken før landskampen lørdag. Søndag går turen videre til Bratislava der det blir kamp mot Slovakia neste tirsdag.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler