Norges startoppstilling til kveldens kamp mot San Marino klar

Det er nå klart hvilken elleve spillere Lars Lagerbäck velger å sende ut i den ubetydelige kampen mot San Marino i kveld. Finn ut hvem det er her!

Ny forsvarsrekke

Lars Lagerbäck velger å bytte ut nesten hele forsvaret fra 0-6 kampen mot Tyskland i september. Norges landslagssjef har byttet stopperpar hver eneste kamp han har ledet Norge til nå og svensken har helt klart ikke klart å bestemme seg for hvilken to han skal satse på.

I midtforsvaret denne gangen finner vi Håvard Nordtveit som har etablert seg i forsvaret til Hoffenheim i Bundesliga og Gustav Valsvik som tar plassen til Jørgen Skjelvik. På kantene kommer Jonas Svensson inn og erstatter Omar Elabdellaoui og Rosenborgs Birger Meling som kommer inn for Haitam Aleesami.

Slik ser Norges lag ut:

Keeper: Rune Almenning Jarstein

Forsvar: Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Biger Meling.

Midtbane: Mohamed «moi» Elyounoussi, Markus Henriksen, Sander Svendsen, Jo Inge Berget.

Angrep: Joshua King, Alexander Sørloth.

Med andre ord er det to bytter til fra laget som ble rundtspilt av Tyskland. Ut går Mats Møller Dæhli og Ole Kristian Selnæs, som blir erstattet av Markus Henriksen og Alexander Sørloth.

Det betyr at Jo Inge Berget blir flyttet ned på kanten, Markus Henriksen tar plass ved siden av Sander berge på midtbanen og Alexander Sørloth blir spissmakeren til Joshua King.

Målfarlig i Danmark

Alexander Sørloth har fott en fantastisk start på sin Midtjylland-karriere med syv mål på de første ti kampene. Markus Henriksen er i tillegg tilbake for Hull og noterte seg for en scoring i lagets forrige kamp mot Birmingham som endte 6-1 til Hull.

Joshua King fikk endelig åpnet sesongens målkonto for Bournemouth borte mot Everton for halvannen uke siden, i en kamp Bournemouth tapte 2-1.

Fortsatt linket til Spania

Sander Berge har hatt en imponerende progresjon det siste året, fra å spille for Vålerenga i nedrykksstriden i Eliteserien til kvartfinale i Europa League med Genk, fast plass på det norrske landslaget og linket til Sevilla i La Liga.

Den spanske storklubben la inn flere bud i sommer i 100-millionersklassen, og skal visstnok fremdeles være interessert i den høyreiste nordmannen.

Forventet enkel Norge-seier

Noe annet enn en norsk seier i kveld vil være en skandale, og spenningen ligger mer i hvor mange mål det norske laget klarer å pirke inn, og om de klarer å holde nullen mot et meget svakt San Marino-lag. Kampen ser du på tv på MAX, og du kan også live streame den på Eurosport Player.

Kampstart er klokken 20.45.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler