NORGES MINST KJENTE UTENLANDSPROFF SPILLER FOTBALL PÅ ØVERSTE NIVÅ I MONTENEGRO

Agami Hando spiller fotball på Montenegros øverste nivå, klubben heter FK De?i? Tuzi og endte på femteplass i fjorårets sesong. Hando er nykommer i klubben etter at han ble hentet fra tredje nivå i Bosnia-Herzegovina.

«Jeg er en midtbanespiller – helst ving – en pasningssterkspiller som også kan bidra defensivt.»

I Norge har 22-åringen kun spilt for breddeklubber i Bergensområdet. Han startet å spille fotball for Fana i barndomsårene og har som senior spilt i 4. divisjon for Baune og Fyllingsdalens B-lag fram til 2016. Sommeren 2016 dro Hando til Bosnia og der ventet spill på tredje nivå for klubben Natron Maglaj. I sin første sesong i utlandet scoret han fire mål på 15 kamper og veien gikk videre til hans nåværende klubb De?i? Tuzi.

Montenegro ligger på 44.plass på UEFA sin rangering av ligaene i Europa, mens Norge ligger på 27.plass. Noe som gjør at Montenegro har en plass i Champions League-kvalifiseringen og tre til Europa League-kvalifiseringen. Den ene Europa League-kvalifiseringsbilletten er forbeholdt cupen.

-Hvorfor velger du å spille fotball i utlandet fremfor Norge?

-Jeg velger å spille fotball i utlandet siden kjæresten min bor i Bosnia-Hercegovina som ikke er langt herfra, samt at jeg ikke tror jeg ville fått de samme mulighetene i Norge pr. idag. Før jeg kom til Balkan for ett år siden spilte jeg i lavere divisjoner i Norge, noe som er annerledes fra hvilket nivå jeg spiller på i dag, så jeg følte det var viktig for meg å gjøre noe for å utvikle meg videre som fotballspiller.

De?i? Tuzi har fått en tøff start på sesongen med kun to poeng på fire kamper og er derfor ligaens jumbo. Agami Hando har kun spilt treningskamper da det gjenstår noe papirarbeid før han kan spille offisielle kamper for klubben.

-Hvordan er livet som utenlandsproff i Montenegro?

-Livet som utenlandsproff er spennende og utfordrende. Det er utfordrende i form av at alt foregår på serbisk, men jeg lærer litt hver dag og jeg ser på det som en utfordring. Jeg klarer å kommunisere til daglig og det er også noen som snakker engelsk på og utenfor banen som eventuelt kan oversette. Utenom dette er det stor konkurranse på banen, samt at alle krever mye av hverandre, noe som også gjør at vi alle blir bedre fotballspillere.

-Hvordan har sesongstarten vært for deg?

-Til nå har jeg kun spilt treningskamper, da det er noe papirarbeid som må gå igjennom før jeg kan spille offisielle kamper. Ser likevel frem til å bidra på banen, da laget i fjor kom på 5.plass, og sikter mot en god plassering i år. 4.plassen fikk spille kvalifisering til Europa-League.

-Hva er dine ambisjoner på fotballbanen?

-Mine ambisjoner på fotballbanen er å utvikle meg og lære noe nytt hver dag. Samtidig vil jeg utvikle meg som person utenfor banen, noe jeg også tror er viktig og det har iallfall vært det for meg.

Viktor Sodal

Viktor er en dedikert fotball-fan med stor interesse for betting. Har en forkjærlighet for spesielt tysk fotball, og de store fotballturneringene, som VM. Hans spilltips er stort satt pris på i redaksjonen, og av våre lesere.

57 Artikler