Norge slår Sverige for andre gang på en uke

Norge Nord-Irland spilltips

Det ble litt av et antiklimaks torsdag, når Norge tok imot Slovenia på Ullevaal etter to fantastiske borteseire mot Serbia og Sverige. Ledelsen i gruppen skulle befestes med tre poeng hjemme mot gruppens svakeste nasjon, slik gikk det ikke.

For foran litt over 18 000 tilskuere på Norges nasjonalarena var det et tamt og energiløst norsk lag som entret banen i den første omgangen. Slovenia hadde initiativet, og gjestene hadde også den største sjansen før 45 minutter var spilt.

Men man kan lure på hva Ståle Solbakken ga spillerne i pausen, for det var et helt nytt lag som kom utpå gressmatten i den andre omgangen. Det manglet ikke på sjanser til Norge, og i tillegg ble Slovenia redusert til 10 mann med over 20 minutter igjen å spille.

Og Norges dominans ble enda tydeligere da, uten at Haaland, Ødegaard og co fikk hyll på byllen. 11 store sjanser endte Norge opp med, mot Slovenias éne. Men det endte 0-0, og nå har Norge bare ett poeng ned til Serbia på andreplass i gruppen, det kunne vært tre.

For Serbia tok en sterk 1-0-seier borte mot Sverige samtidig som Norge spilte 0-0 mot Slovenia, og Sverige har dermed kniven på strupen i kampen mot Norge søndag.

Første seier på 17 år

Og de er nok temmelig revansjesugen også, etter at Norge tok sin første seier mot Sverige på 17 år, etter at de tre siste kampene har endt med uavgjort. To mål av Haaland, ett på en billig straffe og et annet etter et nydelig skudd fra seks meter, sørget for at Norge vant 2-1.

Dermed har Norge fire poeng å gå på ned til Sverige på nest siste plass i gruppen før dette oppgjøret, mens det er seks poeng ned til Slovenia. Norge har dermed nærmest sikret seg å ikke rykke ned på nivå B i Nations League, mens en seier her mot Sverige trolig vil sørge for at det blir en ren finale om førsteplassen mellom Norge og Serbia i september.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

De norske spillerne så slitne ut i den forrige kampen, og det var åpenbart at dette har vært en lang sesong for brorparten av dem. Men slik er det for alle lag, inkludert Sverige, så her er det likt for alle. Det er ellers ikke meldt om nye skader i den norske troppen.

Det er det i Sverige, som har slitt med voldsomt mange skader i de bakre rekker denne samlingen, så mange at Albin Ekdal måtte spille midtstopper i kampen mot Serbia på torsdag, det må han trolig også gjøre mot Norge.

Norge: Nyland; Holmgren Pedersen, Strandberg, Østigård, Meling; Ødegaard, Berge, Thorsby; King, Haaland, Elyounoussi

Sverige: Olsen; Andersson, Ekdal, Nilsson, Augustinsson; Svanberg, Cajuste, Olsson; Elanga, Quaison, Claesson

Spilltips: Norge vinner

Per nå får man overraskende høy odds på norsk seier, mot det som er et svært skadeutsatt svensk lag, som arbeider med å implementere en helt ny spillestil, og som trolig stiller uten sine aller største stjerner fra start, som Emil Forsberg.

Norge stiller med Haaland på topp for fjerde gang på 10 dager, og han er nok interessert i å revansjere sin målløse opptreden fra torsdag, mot det som er et oppsiktsvekkende svakt svensk forsvar. Fortsetter Norge sitt spill fra de tre foregående kampene, ser jeg ikke at Sverige skal få med seg noe fra dette oppgjøret.

Jeg tror Norge vinner, og det gir 2.00 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler