Norge knuste San Marino borte torsdag kveld

Det var usikkert hva som ventet Norge i torsdagens oppgjør borte mot San Marino, tålmodighetsprøve eller lekestue. Det endte med det siste og totalt åtte mål i hjemmelagets nett. Les mer her.

Hat-trick

Og scoringskontoen ble åpnet allerede etter åtte minutter da et langskudd fra Markus Henriksen gikk via en San Marino-spiller, noe som satt ut hjemmelagets keeper og sørget for at ballen gikk rett i mål.

Mål nummer to satt Joshua King i mål i det fjortende minutt fra ni-metersmerket etter at Markus Henriksen ble taklet i feltet, et helt korrekt straffespark.

Det skulle bare gå tre minutter til før ballen havnet i nettet for tredje gang. Vår største stjerne, Joshua King dunker ballen i mål få meter fra mål etter et innlegg fra Markus Henriksen.

Kampens fjerde og Mohamed Elyounoussis første var et nydelig frispark fra omtrent 20 meter som gikk i en fin bue og via stangen og i mål, Norge ledet 4-0 til pause.

Sælnes inn

I pausen gjorde Lars Lagerbäck étt bytte da Sander Berge ble byttet ut etter en anonym omgang til fordel for Ole Kristian Sælnes.

Tre minutter ut i den andre omgangen fikk Norge frispark i god posisjon på ny og igjen var det Mohamed Elyounoussi som fikk sjansen. Denne gangen gikk han for en lav variant under muren, og igjen gikk ballen rett i mål, 5-0!

Lagerbäcks bytte i pausen skulle vise seg å være et godt trekk når Ole Kristian Sælnes velger å skyte ballen i en perfekt bue i mål fra 25 meter.

Basel-spiller Mohamed Elyounoussi fikk sjansen til å få sin første hat-trick for Norge da han fikk en innlegg amot seg alene inne i fem-meteren, og den lille teknikkeren er ikke vond å be når han heaeder ballen i mål til 7-0.

De siste 25 minuttene roet kampen seg noe, til stor lettelse for San Marino-spillerene, men Norge var ikke helt ferdig med overkjøringen. Når fire minutter gjensto av ordinær tid vartet Norge opp med et flott angrep der Martin Linnes fikk sjansen til å være sist på ballen, Galatasaray-spilleren scorer vakkert fra omtrent 15 meter.

Klatrer på tabellen

Norge vinner kampen til slutt 8-0, den største norske seieren i en landskamp på 25 år. Det fører Norge opp én plass på tabellen og 10 poeng. Åtte plussmål sørger også for at Norge hentet inn igjen den stygge negative målforskjellen etter Tyskland-tapet og har nå 16 scorede mål, tredje mest i gruppen, og 16 innsluppet.

Norge tar i mot Nord-Irland på Ullevål søndag i den aller siste kampen i VM-kvalifiseringens gruppe C og kan, om resultatene går Norges vei, ende som nummer tre i gruppen.