Norge – Belgia: Europamesterskapet for kvinner

Norges kvinnelandslag skal torsdag møte Beliga til den andre kampen i europamesterskapet for kvinner. De norske jentene kommer fra et skuffende tap i åpningskampen mot vertsnasjon Nederland og trenger en seier i denne kampen for fortsatt å ha et håp om å gå videre. Les deg opp på kampen og finn ut hvor du kan se eller live streame den.

Rundtspilt av nederlenderene

Kampen mot Nederland var en vekker for det norske laget, som tidvis ble rundtspilt av vertsnasjonens spillere. Resultatet ble dog kun 1-0 til Nederland, men sjansene tatt i betrakning kunne det raskt blitt flere mål i kampen.

Norge hang bra med i det første omgangen og hadde også en del sjanser til å score et mål. Men det var Shanice van de Sanden som kom seg helt fri på et innlegg og headet inn en scoring i det 66. minutt av kampen.

Og målet kom etter at Nederland hadde styrt store deler av omgangen, noe de fortsatte å gjøre også etter målet.

Norges kvinnelandslag i fotball

Store favoritter torsdag

Men mot Belgia kan Norge igjen starte med blanke ark, en seier her vil føre laget inn i kampen om avansement igjen.

Med spillere som Ada Hegerberg, Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen er det norske laget klart bedre enn Belgia på papiret, og det er tid for Norge å vise hva som bor i dem.

Danmark venter i den siste kampen i gruppen på mandag igjen, en kamp som mest sannsynlig vil stå om hvem som går videre til kvartfinale

Hvor spilles kampen?

Mesterskapet går i år i Nederland, og torsdagens kamp skal spilles på Rat Verlegh Stadion i Breda.

Dette er en stadion som tar 19.000 tilskuere og er til daglig hjemmearena for fotballklubben NAC Breda som spiller i den nederlandske Eerste Divisie.

Stadion ligger i byen Breda syd i Nederland. Det er en by på størrelse med Trondheim, med 180.000 innbyggere.

Hvor kan du se kampen?

Rat Verrlegh Stadion i Breda

Om du ikke er i Nederland for å følge jentenes mesterskap kan du få sett kampen på NRK TV og live streames på NRK nett i Norge. Kampstart er klokken 18.00

Mandagens kamp mot Danmark klokken 20.45 vises også på NRK TV og nett. Skulle Norge komme seg videre fra gruppespillet venter det kvartfinale neste Lørdag den 29 juli.

Semifinalene igjen blir spilt torsdag 3 august før det er finale på FC Twente stadion søndag 6 august.