Spilltips: Norge favoritter mot et slovensk landslag preget av kaos

Stadion Stozice Slovenia Norge spilltips

Slovenia stiller med ny midlertidig manager, men uten flere sentrale spillere som enten har tatt pause fra landslagsfotball eller er ute med karantener og skader.

Slovenia – Norge
Stozice stadion, Ljubljana
Nations League, gruppe C3
Fredag klokken 20:45

  • Vi beklager at vi for tiden har problemer med å vise bilder her på Fotballkanalen.com.

Men også Norge og landslagssjef Lars Lagerbäck har sine skadeproblemer han må løse. To av bærebjelkene i dette nye norske landslaget, Kristoffer Ajer og Joshua King, er begge skadet og ikke med i troppen i det hele tatt.

I tillegg har Tarik Elyounoussi, som dette året har vært en av de viktigste og beste spillerne til Lars Lagerbäck, slitt med en strekkskade denne uken som han pådro seg i AIKs kamp i Allsvenskan søndag.

Men onsdag var han tilbake i trening med resten av landslaget, og det kan se ut som 30-åringen rekker fredagens kamp. Det er enda viktigere nå som Joshua King er ute, og spørsmålet blir da hvem som blir makkeren hans på topp for Norge.

Kan ta grep om førsteplassen i gruppen

Om Norge tar med seg alle tre poengene fra dette oppgjøret kan førsteplassen mer eller mindre være sikret allerede fredag. Bulgaria har a poeng med Norge, og vil være tre poeng bak Norge med betydelig dårligere målforskjell om de taper mot Kypros.

Slovenia vil da på sin side være klar for nedrykk til divisjon D, så Norge skal ikke tro at Slovenia ikke biter fra seg, til tross for kaoset som omringer deres landslag for tiden.

Tapet for Norge på Ullevaal for én måned siden var tidligere landslagstrener trener Tomaz Kavcics sin nest siste som manager, som i tillegg til dårlige resultater i hele år hadde kommet på kanten med Slovenias største stjerne, Atlético-keeper Jan Oblak.

Jan Oblak har hatt en lengre pause fra landslagsspill, og var ventet tilbake i starten av neste år. Men etter kampene mot Norge og Kypros var Kavcic ute offentlig og kritiserte stjernekeeperen for denne avgjørelsen. Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for det slovenske fotballforbundet, og Kavcic fikk sparken.

Tidligere U17-landslagstrener Igor Benedejcic har fått oppgaven med å redde Slovenias ære i de to siste Nations League-kampene mot Norge og Bulgaria, noe som trolig blir en svært vanskelig oppgave for den midlertidige treneren.

Og den ble ikke akkurat lettere av at Slovenias beste offensive spiller forrige uke også sa nei til videre landslagsspill. RB Leipzig-stjernen Kevin Kampl var ikke med Slovenia i den forrige landslagspausen på grunn av en skade, og er dermed heller ikke med i troppen denne gangen.

Slovenia i trøbbel: Les mer om Slovenias problemer her.

Forventede lagoppstillinger:

Kommer nærmere avspark.

Slovenia:

Norge:

TV og live stream

TV2 har rettighetene til å sende Nations League i Norge, og denne ekstremt viktige kampen for Norge blir vist på deres hovedkanal og på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Spilltips: Norge vinner

Odds

Bookmaker

Bonus

2.35

1000 kr

Denne er vi faktisk ganske komfortabel med. Det er mye utenomsportslig fokus hos Slovenia, og trener Benedejcic må sette sammen en helt ny startellever uten flere av de beste spillerne. Det er også et par forandringer i Norges tropp, men Norge står med syv seire på åtte kampen i 2018, og vi tror Lagerbäcks menn tar nok en seier fredag kveld. Heia Norge!

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler