Norge med tøff bortekamp mot Nederland i VM-kvalifiseringen

Nederland – Norge kvinner

De norske jentene står med to seire av to mulige så langt i VM-kvalifiseringen, men tirsdag venter sommerens EM-mester Nederland på bortebane.

Fem i snitt

Norge startet kvalifiseringen til VM i Frankrike 2019 med to hjemmekamper i september. Først ble Nord-Irland slått 4-1 på Fredrikstad stadion før Slovakia ble slått hele 6-1 på Sarpsborg stadion.

Fadesen i sommerens EM-sluttspill i Nederland ser ut til å være glemt. Norge gikk som kjent på hodet ut av gruppespillet uten å score ett eneste mål.

Guro Reiten og Caroline Graham Hansen har scoret tre mål hver og bidratt sterkt til at Norge står med hele fem mål i snitt så langt.

Første kamp for Nederland

Det nederlandske kvinnelandslaget har ikke spilt kamp siden de vant 4-2 over Danmark i EM-finalen på hjemmebane i starten av august.

Selvom dette på papiret er den vanskeligste kampen til Norge i denne kvalifiseringen kan det ikke være tvil om at de norske jentene har en fordel av to positive opplevelser sammen i september.

Siste lag i gruppen er Irland, og status før morgendagens runde er slik:

1

Norge

2

2

0

0

10 – 2

6

2

Irland

1

1

0

0

2 – 0

3

3

Nederland

0

0

0

0

0 – 0

0

4

Nord-Irland

2

0

0

2

1 – 6

0

5

Slovakia

1

0

0

1

1 – 6

0

På FIFA-rankingen er lagene i Norges gruppe rangert slik, fra best til verst:

7 Nederland
14 Norge
33 Irland
43 Slovakia
60 Nord-Irland

De syv gruppevinnerene etter åtte spilte kamper går direkte til VM i Frankrike i 2019 mens de fire beste gruppe-toerne skal spille play-off om den siste VM-plassen. Totalt ni europeiske lag inkludert Frankrike får spille VM-sluttspill.

Når starter Nederland – Norge?

Kampen har starttidspunkt klokken 19.00

Hvor spilles Nederland Norge?

Kampen spilles på FC Groningens hjemmebane, NoordLease Stadium.

Hvor vises Nederland – Norge?

Kampen kan du se på NRK2 og NRK nett-TV.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler