Klart for nervepirrende avslutning på VM-kvalifiseringen

Nederland - Norge, De Kuip, Rotterdam

Lørdag ble en merkelig dag for oss som heier på Norge. Fra enorm selvtillit før avspark, via ekstrem skuffelse og antiklimaks når kampen mot Latvia var ferdig, til et lite glimt av håp igjen når Montenegro snudde 0-2 til 2-2 hjemme mot Nederland.

For, nå kan faktisk Norge avgjøre dette selv. Hadde Nederland vunnet kampen mot Montenegro hadde andreplass vært det beste vi kunne håpet på, og selv da hadde vi behøvd hjelp fra Tyrkia.

Nå kan vi ta andreplassen uten hjelp av Tyrkia, men om Tyrkia skulle snuble mot Montenegro, så er førsteplassen i gruppen våres med seier mot Nederland.

Ingen enkel oppgave selvsagt. Men det er en liten uro i den nederlandske troppen etter kollapsen på lørdag, og at kampen nå skal spilles uten tilskuere på De Kuip, er uten tvil en fordel for det norske laget. Både nederlanske fans og De Kuip er kjent for en enorm stemning, som nå altså blir fraværende på grunn av nye coronatiltak fra nederlandske myndigheter.

Første poengtap siden 1992

Nederland klarte utrolig nok ikke å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i 2018, men ble nummer to i 2010, før de endte på tredjeplass i 2014. De skuffet også i sommerens EM, der de tapte mot Tsjekkia i 16-delsfinalen etter å ha først overbevist i gruppespillet.

Holland har ikke tapt for Norge i en tellende kamp siden september 1992, og de oransje har vunnet fire av sine fem siste kamper, før det ble poengdeling mellom de to lagene i den omvendte kampen i september.

Forventede lagoppstillinger

Det blir nok ikke store forandringer i Ståle Solbakkens startellever. Våre offensive spillere sløste voldsomt med sjansene mot Latvia, men heller ikke Joshua King overbeviste når han kom inn i andre omgang, og det er heller tvilsomt at Ståle prøver seg med debutant Lehne Olsen på topp.

van Gaal kommer nok heller ikke til å gjøre store forandringer. Donyell Malen var ikke særlig god mot Montenegro, og blir muligens erstattet med enten Steven Bergwijn eller Noa Lang.

Nederland: Biljow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F de Jong, Klaassen; Bergwijn, Memphis, Danjuma

Norge: Nyland; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Normann, Thorsby; Odegaard, Solbakken, Elyounoussi; Sorloth

Slik ser tabellen ut før den siste runden:

Land Kamper Poeng Seire Uavgjorte tap Målforskjell
Nederland 9 20 6 2 1 23
Tyrkia 9 18 5 3 1 10
Norge 9 18 5 3 1 9
Montenegro 9 12 3 3 3 0
Latvia 9 6 1 3 5 -5
Gibraltar 9 0 0 0 9 -37

Spilltips: Uavgjort

Et resultat som trolig ikke hjelper Norge mye på veien til et VM, men det er det lengste jeg kan dra det uten å bli for subjektiv.

For dette nederlandske laget har ikke overbevist under val Gaal, og det er et par faktorer som taler til Norges fordel. Mye er selvsagt avhengig av hvordan det går i den andre kampen mellom Montenegro og Tyrkia, gjør hjemmelaget jobben der er uavgjort fort et resultat begge lag er fornøyd med i Rotterdam.

Poengdeling gir fine 5.00 i odds hos Unibet.

Spill her.

Kampstart er klokken 20:45, og du kan se kampen på TV2 eller live streame den på TV2 Play.

Vil du streame Fotball? Gjør det hos Unibet!

Stream bl.a. Bundesliga og La Liga

Tilgjengelig i Norge!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler