Norge bør ha tre poeng i dagens U19 EM-kamp – Møter vertsnasjon Finland

Finland U19 – Norge U19
OmaSp Stadion, Seinäjoki
U19-EM
Torsdag klokken 17:30

Ferien er godt i gang og mens majoriteten av oss nordmenn slasker oss i Syden eller på hytten, er våre beste spillere født i 1999 eller senere utenlands og kjemper om avansement i europamesterskapet. For at det skal skje, er seier i dagens kamp helt avgjørende for det norske laget.

Dette er det syttende U19-EM som blir avholdt for menn i fotball, og det er våre gode naboer i øst som er vertskap for mesterskapet. Årets U19-europamesterskap er faktisk det første Finland noen gang har deltatt i selv, og de deltar selvsagt fordi de er vertsnasjon.

Selv om forventningene til finnene er lave, skal vi ikke lenger tilbake enn til sommerens fotball-VM i Russland for å finne en vertsnasjon som var dømt nord og ned, men som likevel leverte sakene og vel så det. Om Finland klarer dette gjenstår å se, men de har gode resultater å vise til den siste tiden.

Surt tap i starten av uken

Norge åpnet EM på mandag denne uken mot Portugal, som for øyeblikket er ranket som det nest beste laget i verden på dette nivået. Våre unge landsmenn fikk som forventet tøff motstand av Ronaldos arvtakere.

Portugiserne vant til slutt 3-1 til tross for til tider meget godt spill av de norske guttene, som med litt marginer kunne fått med seg et bedre resultat. Finland gikk på et knepent 0-1-tap mot Italia, noe som betyr at hverken Norge eller Finland har råd til å tape denne kampen.

Samtidig som begge lag bør vinne dersom det skal være et realistisk håp om avansement fra gruppespillet. Mye tyder derfor på at vi har en meget underholdende kamp i vente der begge lag ønsker å angripe!

De mest kjente spillerne man finner på det norske laget er nok utvilsomt Erling Braut Håland, Hugo Vetlesen og Ola Brynhildsen. Alle spillere som spiller mer eller mindre fast for sine respektive klubber i Norge.

TV og live stream

Kampen kommer til å bli sendt på TV2 Sportskanalen i Norge, i tillegg på TV2 sin egen live-streamingtjeneste TV2 Sumo.

Lagoppstillinger

Finland: Leislahti; Virtanen, Tikkanen, Vesiaho, Jäntti; Mattsson, Mohamed, Oksanen, Stavitski; Ylätupa, Vertainen

Norge: Faye Lund, Borchgrevink, Salte, Østigård, Kitolano; Vetlesen, Børkeeiet, Christensen, Hauge; Markovic, Braut Håland

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler