Både nye og gamle ansikter på banen for Norge mot Slovakia i kveld

Norge Sander Berge Ullevaal

Fire lange måneder har gått, men nå er det endelig klart for landslagsfotball igjen. Dessverre er det ikke tellende kamper, men stadig viktige kamper for Ståle før alvoret starter igjen i juni. Motstanderne er Slovakia i kveld før Armenia venter på tirsdag igjen, begge kampene på Ullevaal.

Etter Nations Leagues inntog har det blitt betydelig færre privatlandskamper for landslaget, og dette er dermed en etterlengtet mulighet for Solbakken å teste noen nye spillere. Det er forventet at Sander Berge får starte dette oppgjøret, for første gang under Ståle Solbakkens ledelse. I tillegg kan vi få se Leo Østigård i midtforsvaret i Stefan Strandbergs sykefravær.

Men bortsett fra det tror jeg ikke det blir gjort alt for mange utskiftninger. Ståle er nok veldig interessert i å få satt et lag før fire kamper på 11 dager i juni, alle tellende Nations League-kamper. Motstanderne i vår gruppe i B-ligaen i Nations League er Serbia, Sverige og Slovenia. En tøff gruppe, men sjansene for å overleve i A-ligaen vil jeg si er ganske store.

Dette blir et oppgjør mellom to naboer på FIFA-rangeringen, der Norge innehar 45-plassen med sine 1455.43 poeng. Like bak finner vi motstander Slovakia, med bare 0.07 poeng mindre enn Solbakkens menn. Et tap her vil med andre ord definitivt sende Slovakia forbi Norge på listen, og sørge for at det blir vanskelig å få en plassering god nok til å bli andrerangert når EM-kvalifiseringen skal trekkes senere i år.

Tidligere møter:

[sports data-token=’e8WMTyHZuJB8LsPtNLlCV97pCi93ly8dmTPAxbb0′ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Som sagt så har Stefan Strandberg meldt forfall på grunn av skade. Det samme har Omar Elabdellaoui, så vi fikk dessverre ikke et gledelig gjensyn med han igjen etter hans lange vei tilbake etter skaden nyttårsaften 2020.

Slovakia kom til Norge uten sin største profil, Marek Hamsik, som ikke er med på grunn av skade.

Norge:

Nyland;
Holmgren Pedersen, Ajer, Østigård, Bjørkan;
Ødegaard, Normann, Berge, Elyounoussi;
Sørloth, Haaland

Slovakia:

Dubravka;
Koscelnik, Skriniar, Satka, Hancko;
Lobotka, Hrosovsky;
Suslov, Duda, Haraslin;
Bozenik

Spilltips: Haaland scorer

Etter fire kampers fravær fra landslaget er endelig Erling Braut Haaland tilbake med flagget på brystet. har fått nytt draktnummer, favorittnummeret 9, og er bankers fra start i kveld. Har slitt mye med skader det siste halve året, men har vist klasse i de kampene han har fått spille for klubblaget Borussia Dortmund. Det er mye fokus på 21-åringen om dagen, grunnet usikkerhet og rykter om hvor han spiller den kommende sesongen, og har derfor blitt skjermet av NFF for å kunne ha mest mulig fokus på det som skal skje på banen på Ullevaal senere i dag.

[odds data-token=’MHzDek8gpuLG6NIHFKd6Ije0D27SERsec3VWxP9Q’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Og med hjelp av en Martin Ødegaard i sin livs form er jeg sikker på at Haaland skal komme til nok av sjanser mot Slovakia, og sjanser er han en av verdens beste til å omsette i mål. Når Unibet i tillegg gir fine 2.05 i odds for at han scorer i kveld, blir det mitt tips til dette oppgjøret.

Spill på Haaland som målscorer hos Unibet her!

Under kan du finne den beste oddsen for 1X2 i dette oppgjøret:

[odds data-token=’RfG33iXO5FhvQUbY2ANnmSi55kPGkqHYm2xqbULE’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler