Kun seier godt nok for U21-landslaget mot Aserbajdsjan i kveld

Norge startet denne kvalifiseringen forferdelig, med to tap på rad mot nykommerne Kosovo. Men siden har man gått ubeseiret, og blant annet tatt en meget sterk seier hjemme mot Tyskland.

Norge – Aserbajdsjan
Tofiq Bahramov Stadion, Baku
U21-EM, kvalifisering
Tirsdag klokken 18:00 (norsk tid)

Men Norges start på kvaliken kunne sett mye bedre ut, hadde det ikke vært for en amatørfeil fra forbundets side. Norge vant opprinnelig hele 5-0 hjemme mot Kosovo i åpningskampen. Men siden Kristoffer Ajer ble brukt til tross for at han egentlig hadde karantene, ble Kosovo i etterkant gitt en 3-0-seier.

Men siden den gang har det blitt tre seire og to uavgjorte, og man er dermed enda med i kampen om å kvalifisere seg til neste års U21-EM. Norge er på en fjerdeplass med 11 poeng, fem bak gruppeleder Tyskland og tre poeng bak andreplasserte Irland. Kosovo er så langt på tredjeplass med 12 poeng, men de har hele to kamper mer spilt enn både Norge, Irland og Tyskland. Israel og Aserbajdsjan er gruppens jumboer med henholdsvis åtte og to poeng på åtte spilte kamper.

Kveldens hjemmelag har dermed ingen sjans til å blande seg opp i kampen om avansement. Deres to poeng er tatt hjemme mot Kosovo og Israel, og på de åtte kampene har de også sluppet inn hele 24 mål.. Gruppevinneren går direkte til EM mens de fire beste toerne skal spille playoff om de to siste plassene i sluttspillet.

I kveld er det duket for et par nye ansikter på U21-nivå, for hele fire mann er hentet inn fra G19-troppen som gjorde et respektabelt U19-EM i sommer. Nico Mickelson, Tobias Børkeeiet, Hugo Vetlesen og Erling Braut Håland er alle med til Baku. Leo Østigård skulle også være med, men har dessverre meldt forfall.

Innbyrdes har de to nasjonene møtt hverandre fire ganger på U21-nivå. Norge har vunnet tre, sist i 2014 da nåværende Stabæk-spiller Ohi sørget for 1-0 seier. Aserbajdsjan vant imidlertid hele 3-1 i Drammen tilbake i 2013, så man skal ikke ta seieren på forskudd i kveld.

TV og live stream

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til å sende kvalifiseringen i Norge, og kampen kommer derfor til å bli sendt på deres kanaler. Kamper kan bli sett på TV2 Sport Premium eller på deres strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips

Norges form er virkelig oppadgående, og på de siste tre kvalifiseringskampene står de norske guttene med åtte mål. I tillegg har man hentet inn kanskje den heteste norske spilleren for tiden, Erling Braut Håland, og han blir trolig å finne i startoppstillingen.

Aserbajdsjan på sin side har sluppet inn 25 mål på åtte kamper, og har absolutt ingenting å spille for. Derfor tror vi Norge skal vinne komfortabelt i Baku i kveld.

Vi går for seier til Norge med 1-0 i handicap. Hos Unibet gir det 2.33 i odds!

Spill på minst tomålsseier til Norge her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler