Spanske fans raser mot Barcelona-stopper Gerard Piqué

Den spanske troppen ble i går samlet i Madrid før de kommende kampene mot Spania og Israel, og ikke alle de spanske spillerene har fått en varm mottakelse i hovedstaden, mildt sagt.

For løsrivelse

Det er en meget urolig steming i Spania for tiden, og da spesielt i Catalonia, etter at den Catalanske regjeringen søndag holdt folkeavsteming i regionen om løsrivelse.

Litt under halvparten av de stemmeberettigede avla sin stemme, og resultatet har i etterkant vist seg å være overvældende for løsrivelse.

Og en av dem som har markert seg på ja-siden er den spanske landslagsstjernen Gerard Piqué. Han var selv i stemmelokalene søndag formiddag og avla sin stemme i valget.

Spilte for tomme tribuner

Og Piqué var heldig som unnslapp det spanske politiet som hadde fått beskjed sentralt fra Madrid om å slå hardt ned på valget. Over 800 sivile ble skadet i det politiet prøvde å stenge stemmelokaler og konfiskere valgurner og stemmesedler.

Situasjonen var så uavklar at Barcelona ønsket å utsette kampen de skulle spille hjemme mot Las palmas senere samme dag.

Det ønsket fikk de ikke innvilget av det spanske fotballforbundet og klubben valgte derfor av sikkerhetsmessige årsaker å spille kampen uten tilskuere, til stor skuffelse for yngre Barcelona-fans som hadde kommet langveisfra spesielt.

Fans outside Camp Nou

Fans ventet forgjeves utenfor Camp Nou søndag ettermiddag.

Barcelona vant for øvrig kampen 3-0 etter to scoringer av Lionel Messi og en av Sergio Busquets.

Hetses av fans i Madrid

Etter kampen var Gerard Pique klar på at dette var en av hans verste dager i karrieren noensinne og gråtkvalt i intervjusonen senere ga han utrykk for at han ville trekke seg fra det spanske landslaget om landslagsledelsen ønsket det.

Men enn så lenge er barcelona-stopperen en del av det spanske landslaget, og det var det flere spanske fans som utrykte misnøye med under mandagens trening i Madrid.

Flere fans hadde med seg plakater der det sto ting som ikke egner seg på trykk og sang sanger som lød «Piqué, din drittsekk, ut av laget!», og «ut, ut ut».

Under kan du se en video av de syngene fansene. Til slutt måtte politiet bryte inn og landslagssjef Julen Lopetegui valgte til slutt å avslutte treningen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler