Barcelonas 5. seier på rad mot Sevilla?

Barcelona – Sevilla

Camp Nou

Lørdag 20.45

Det går riktig vei for Barca denne sesongen. I Gruppe D har de spilt fire kamper uten tap og med kun to gruppespillkamper igjen er de i praksis garantert en plass i sluttspillet.

Like godt går det i Primera Division hvor de har formen 9 – 1 – 0. Det skal bli tøft for Sevilla som ikke har vunnet på Camp Nou siden Copa Del Rey-kampen i 2010.

På de fem siste kampene mot Sevilla har Barcelona formen 4 – 1 – 0, mens det på hjemmebane står 3 – 2 – 0. Sist kamp Sevilla vant på Camp Nou var i 2010 og der endte det 1 – 2. Etter 60 minutter tok Sevilla ledelsen, før Zlatan utlignet 14 minutter senere. 1 minutt etter det ble kampen avgjort 1 – 2 av Álvaro Negredo.

Barcelona

Det er ikke bare Barca som er i en egen klasse i La Liga. Det er også toppscorer Lionel Messi. Med 12 mål på 10 kamper er det 3 mål ned til andreplass, og skal vi finne Sevillas toppscorer må vi trekke fra 10 mål og bevege oss ned til 36. plass.

På hjemmebane har Barcelona vunnet alle kampene, og den eneste uavgjorten kom mot Atletico Madrid på bortebane. Storform viser de også i Champions League. Med 3 – 1 – 0 leder de Gruppe D og har 10 poeng. Så langt har de vunnet over Juventus og Sporting CP, mens de vant en kamp og spilte uavgjort en mot Olympiakos.

I løpet av de siste par ukene har Andrés Iniesta og Aleix Vidal gått ut med skader. I tillegg mangler fortsatt Gomes, Turan, Roberto, Dembélé og Rafinha.

Sevilla

I Gruppe E finner vi Sevilla som også ligger an til å ende opp i Champions League-sluttspillet. Så langt har de vunnet over Maribor og Spartak Moskva, spilt uavgjort mot Liverpool, mens returen mot Spartak endte med tap på bortebane.

Med 6 – 3 – 1 er Sevilla på 5. plass, 1 poeng bak Atletico og Real Madrid. Opp til Barcelona mangler det 9 poeng. Sevilla sliter litt på bortebane og har kun vunnet mot Getafe og Girona. Mot Atletico Madrid, Atletic Bilbao og Valencia har det endt med tap.

For Sevilla gikk nylig Joaquín Correa ut med skade, og både Nicolás Pareja og Daniel Carriço er fortsatt ute.