Barcelona-derby når Barcelona tar imot Espanyol på lørdag

Barcelona – Espanyol
Camp nou
La Liga
Lørdag klokken 20.45

Lørdag kveld er det klart for et av de mest tradisjonsrike derbyene i fotball-Europa når Espanyol gjester storebror Barcelona på Nou Camp. Les mer og finn live stream her.

Sesong på det jevne i fjor

Gjestene fra samme by, Espanyol kan se seg fornøyd med fjorårets sesong der det til slutt ble en åttendeplass, dog litt skuffende da det var plassen under europacup-plass.

Vertene på sin side er aldri fornøyd når de mister tittelen til erkerival Real Madrid som de gjorde i fjor, men de tok hjem cupgullet.

Ubeseiret i åpningen

Barcelona har åpnet sesongen med et relativt enkelt kampprogram der real Betis har blitt slått 2-0 hjemme og Alaves 0-2 borte.

Espanyol på sin side åpnet sterkt med 1-1 borte mot Sevilla men skuffet desto mer ved å tape 0-1 hjemme for Leganés, og står dermed med étt poeng etter to serierunder.

Camp Nou Barcelona

Kampen spilles på Camp Nou i Barcelona, stadionet har en kapasitet på 99.000 tilskuere.

Det gjør den til Europas største. Her er en liste over de største stadionene i verden og Europa.

Tidligere møter

Siden 1993/94-sesongen har de to rivalene møtt hverandre hele 46 ganger, og det er selvsagt storebror Barcelona som har statistikken på sin side.

På de 46 møtene har Barcelona vunnet 30 ganger mens Espanyol kun har vunnet fire ganger. Tolv av dem har endt uavgjort.

Når Barcelona er hjemmelag har de vunnet nitten av 23 ganger, Espanyol sin éne seier kom tilbake i 2009 når de vant 1-2.

Skader og suspensjoner

Barcelona må klare seg uten Ivan Rakitic som fikk seg en hamstringsskade på landslagssamlingen med Kroatia mens Fafinha er tilbake i lett trening etter at han skadet seg i april.

Espanyol har Adrian Lopez ute med skade helt til februar neste år mens Javi Lopez er ute i uvisst lengde etter en hamstringsskade sent i august.

Alvaro Vazquez, Victor Sanchez Mata, Diego Lopez og Oscar Esau Duarte Gaitan er alle tilbake i lett trening men usikker før lørdagens oppgjør.

Hvordan ser du kampen i Norge?

Ønsker du å se Barcelona mot Espanyol på lørdag så har du tre valg. Kampen går på TV i Norge på Viasat Ultra og på nett på Viaplay.

Men også bet365 streamer kampen på sin live-streamingstjeneste, kostnadsfritt for alle som har en aktiv konto hos dem.

Du kan også se Real Madrid mot Levante og Valencia mot Atletico Madrid med live stream.

En aktiv konto vil si at det enten er et beløp disponibelt eller at det er plassert et bet de siste tjuefire timene.

Har du ikke en aktiv konto følger du disse enkle stegene:

Så har du tilgang til å live streame denne kampen pluss tusenvis av andre fra blant annet La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga og Eredivisie. Man har også tilgang til live streaming av annen sport som håndball, ishockey og tennis.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler