Fantasy Premier League-tips: Dette er spillerne du skal ha på laget i runde 8

Yarmalenko West Ham Premier League fantasy tips

Gameweek 7 er historie, og vi fikk en runde uten de store resultatmessige overraskelsene. Både Liverpool og Man City fikk det tøffere enn forventet borte mot henholdsvis Sheffield United og Everton, men de to gigantene halte til slutt i land seieren. Førstnevnte fortsatte dermed sin perfekte start, og har nå tatt 21 poeng av 21 mulige.

Et lag som virkelig imponerte var Leicester, som feide Newcastle av banen med hele 5-0. Revene fra East Midlands har hatt en virkelig solid start på sesongen under Brendan Rodgers, og ligger nå helt oppe på 3. plass på tabellen. Det er også et lag som har meget interessante Fantasy-prospekter i alle lagdeler. Ricardo Pereira (6.1) har scoret i to kamper på rad, og Çaglar Söyüncü (4.6) virker å ha gjort den ene midtstopperplassen til sin egen, og er dermed et meget godt valg tatt prisen i betraktning. Lenger frem i banen har de den imponerende James Maddison (7.1) som en kreativ midtbanespiller, og ringreven Jamie Vardy (8.9) som tilnærmet målgarantist. Alle disse er gode valg på Fantasy om dagen, men vær obs på at de har Liverpool på Anfield i kommende runde!

Ellers leverte Man United og Arsenal en bemerkelsesverdig håpløs forestilling, noe som understreket hvor langt unna begge disse klubbene er sitt beste for tiden. Pierre-Emerick Aubameyang (11.0) scoret dog igjen, og fortsatte sin rekke med å levere målpoeng i alle kampene til nå denne sesongen. Til slutt må det nevnes at Chelsea og Fantasy-trioen Fikayo Tomori (4.6), Mason Mount (6.7) og Tammy Abraham (7.6) har et meget attraktivt kampprogram de neste fem rundene. Verdt å vurdere.

Rundens skuffelse – GW7

Rundens skuffelse går til Tammy Abraham (7.6). Etter å ha levert 13, 13 og 14 poeng før Liverpool-kampen, og igjen hatt en god forestilling mot ligalederen, var det mange – undertegnede inkludert – som valgte den unge engelskmannen som kaptein. Til tross for en god kamp, hvor han blant annet hadde en i treverket, luntet Abraham av banen med kun 2 poeng. Likevel, hvis man ser på Chelseas kampprogram fremover, er det nok helt klart verdt å beholde ham.

Rundens overraskelse – GW7

I en runde uten de store overraskende resultatene velger vi å dra frem Riyad Mahrez (8.6). Den algeriske driblefanten leverte nok en stor kamp på Goodison Park, og har nå 10 og 15 poeng de siste to rundene. Faktisk har Mahrez nå kun plukket ett færre poeng enn Fantasy-favoritten Raheem Sterling. Han har i tillegg fått spille 90 minutter i Man Citys to seneste ligakamper, samt at Kevin De Bruyne har plukket opp en liten skade. Alt ligger til rette for at Mahrez får tillit fra start igjen, men det er heller ingen som blir overrasket om han starter hjemmekampen mot Wolves på benken.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 7

Vi kan si oss godt fornøyd med hvordan drømmelaget vårt presterte i GW7, hvor vi endte på 68 poeng. Spesielt i forsvar var det solid, til tross for at Serge Aurier klarte å bli utvist i førsteomgang. Tammy Abraham viste seg å være et dårlig kapteinsvalg, men ellers plukket våre utvalgte jevnt bra med poeng. Vi satser på å fortsette denne trenden i GW8!

Oppsummering runde syv fantasy

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 8!

Keeper

Dean Henderson (4.5). Ikke altfor mange gode keeperalternativer denne runden, så vi velger å gå for Sheffield Uniteds sisteskanse Dean Henderson. Sheffield United besøker Watford i GW8, et Watford-lag som ligger sist på tabellen med kun fire scorede mål. The Blades har også et av ligaens mest solide forsvar, og har kun sluppet inn imponerende syv mål til nå. Hendersons lave pris gir oss også flere muligheter fremover i banen.

Alternativer:
David de Gea (5.6), borte mot Newcastle

Nick Pope (4.6), hjemme mot Everton

Ederson (6.1), hjemme mot Wolverhampton

Forsvar

Aaron Cresswell (4.9) har scoret mål i to kamper på rad etter at han kom tilbake fra skade, og står med 7 og 14 poeng på de to siste. Tar denne runden i mot Crystal Palace, og selv om man aldri helt kan stole på West Ham-forsvaret, så har de vært solide de siste ukene i ligaen. Cresswell har også en meget god venstrefot, og står for både cornere og frispark.

Liverpools radarpar på backplassene Trent Alexander-Arnold (7.2) og Andrew Robertson (6.9) virker å virkelig ha funnet formen, og kombinerte blant annet seg i mellom på Liverpools andre scoring i Champions League-oppgjøret mot Red Bull Salzburg. Vi anbefaler å ha minst én av disse på laget sitt.

Alternativer:

Fikayo Tomori (4.6), borte mot Southampton

Nicolás Otamendi (5.5), hjemme mot Wolverhampton

Ryan Fredericks (4.5), hjemme mot Crystal Palace

Matthew Lowton (4.5), hjemme mot Everton

Midtbane

Kevin De Bruyne fikk seg dessverre en liten smell i forrige ligakamp og står mest sannsynlig over hjemme mot Wolverhampton. Dermed bør det være duket for Raheem Sterling (12.1) fra start, gjerne akkompagnert med David Silva (7.6), Bernardo Silva (7.9) eller Riyad Mahrez (8.6). De regjerende mesterne har slått stort tilbake etter skrellen mot Norwich, og treffer man riktig på spillerne kan man score høyt med poeng.

Andriy Yarmolenko (6.0) er en spiller som har gått under radaren til mange, men har virkelig vist seg frem de seneste rundene. Ukraineren står med tre mål på sine fire siste, og møter denne runden Crystal Palace på hjemmebane. Bør ha gode muligheter til å plukke enda flere poeng.

Til slutt gir vi fornyet tillit til Mason Mount (6.7). Engelskmannen har steget 0.7 i pris allerede denne sesongen, har levert tre mål og en assist, og virker å være selvskreven på Chelseas lag. Møter Southampton på bortebane i denne runden, og Chelsea har også et meget godt kampprogram dersom man ser lenger fremover.

Alternativer:

Sadio Mané (11.6), hjemme mot Leicester

John McGinn (5.8), borte mot Norwich

Heung-Min Son (9.7), borte mot Brighton

Jorginho (5.0), borte mot Southampton

Angrep

Tammy Abraham (7.6). Av samme grunn som vi gir Mason Mount fornyet tillit, gjør vi akkurat det samme med Tammy Abraham. God kamp på papiret og innbydende kampprogram.

Pierre-Emerick Aubameyang (11.0). Det går snart ikke an å unngå Arsenals gabonske spiss i Fantasy-laget sitt. Superspissen er i storform, og virker å være Arsenals eneste utløp til mål for tiden. Har Bournemouth på Emirates denne runden, og har også et meget godt kampprogram etter dét.

Sergio Agüero (12.2). Her tar vi en liten sjanse. Agüero har scoret nest flest poeng på Fantasy denne sesongen, men er fortsatt kun valgt av 29.8% av managerne. Dette er nok hovedsaklig fordi han relativt ofte rulléres med spisskollega Gabriel Jesus, samtidig som det er nok av andre Man City-spillere å velge mellom. Hjemme mot Wolverhampton bør den argentinske Fantasy-legenden likevel ha meget gode muligheter til å score mye poeng – dersom han starter kampen.

Alternativer:

Teemu Pukki (7.1), hjemme mot Aston Villa

Harry Kane (11.0), borte mot Brighton

Roberto Firmino (9.6), hjemme mot Leicester

Sébastien Haller (7.4), hjemme mot Crystal Palace

Chris Wood (6.2), hjemme mot Everton

Ukens drømmelag – Gameweek 8

Fantasy runde åtte tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Raheem Sterling, Pierre-Emerick Aubameyang og Sergio Agüero står frem som de mest naturlige kapteinsvalgene denne runden. Vi tror Sterling får spille fra start og setter kapteinsbindet på han.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler