Et ungt og spennende Chelsea-lag preger vårt tips til runde syv i PL Fantasy

Abramham Tomori chelsea fantasy tips

Gameweek 6 er over, og den største overskriften fant vi nok på Etihad, hvor de regjerende mesterne maltrakterte et tannløst Watford-lag hele 8-0 – i en kamp hvor de ledet 5-0 etter bare 18 minutter. Faktisk var de fire høystscorende spillerne fra GW6 på Man City, hvor Bernardo Silva (7.9) scoret 19 poeng, Kevin De Bruyne (9.9) 17 poeng, og Nicolás Otamendi (5.5) og Riyad Mahrez (8.5) 15 poeng hver. Mange vil nok med rette forsøke å få tre City-spillere inn i laget sitt, med nevnte De Bruyne som kanskje den mest stabile av de.

Liverpool fortsetter å vinne, denne gangen borte på Stamford Bridge. Andrew Robertson (6.9) har slitt med å finne tilbake til fjorårssesongen i forhold til målpoeng, men har nå levert assist i to kamper på rad. Roberto Firmino (9.6) fortsetter å vise at han virkelig er god verdi for pengene, og har kun én blank til nå denne sesongen.

Ellers er det verdt å nevne at den gryende Fantasy-legenden John Lundstram (4.4) (som startet sesongen på 4.0) tok 12 poeng, og faktisk nå er den høyest scorende forsvarsspilleren denne sesongen. Pierre-Emerick Aubameyang (11.0) redder igjen Arsenal ut av trøbbel ved å sette ballen i mål. Gaboneren har scoret i alle kampene denne sesongen utenom én, hvor han heller leverte en assist. Går mot en knallsesong på Fantasy for superspissen, som også har plukket opp 7 bonuspoeng.

Rundens skuffelse – GW6

Denne rundens skuffelse må bli Everton som tapte 0-2 hjemme for Sheffield United, og da spesielt Lucas Digne (6.1). Franskmannen er valgt av 27.1% av spillere, og til den prisen må det da forventes mer – spesielt hjemme mot et nyopprykket lag. Everton har ikke sett spesielt imponerende ut de siste kampene, og både eierskapsprosenten og da også prisen til Digne kommer nok til å falle i løpet av denne uken.

Rundens overraskelse – GW6

At West Ham United vant hjemme mot Man United kan vel ikke lenger kategoriseres som en overraskelse, dog må det nevnes at The Hammers har mange spennende Fantasy-prospekter – både offensivt, men også defensivt hvor de nå har tre clean sheets på rad. Rundens skikkelige overraskelse må være Raheem Sterling (12.1) som var valgt som kaptein hos veldig mange. Engelskmannen ble offer for Pep’s Wheel of Fortune, og ble sittende på benken hele kampen. Det viser viktigheten av å også legge ned innsats i å velge riktig visekaptein.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 6

Her må vi rett og slett si at vi skuffet igjen, for andre uke på rad. Digne og Pickford bommet hjemme mot Sheffield United, mens Kyle Walker ble tatt av etter 54 minutter. Vi ble reddet noe inn av De Bruyne, Callum Wilson og Aubameyang, men det er fortsatt et skuffende resultat. Vi prøver igjen i GW7!

Oppsummering runde seks

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 7!

Keeper

Kasper Schmeichel (5.0). Et formsterkt Leicester tar i mot Newcastle på King Power Stadium. De sorthvite fra nord har kun satt ballen i nettet fire ganger denne sesongen, mens Leicester kun har sluppet inn fem. Kasper Schmeichel har ikke hatt en clean sheet siden GW1, men har også kun sluppet inn ett mål i hver kamp etter dette. Vi tror Leicesters andre clean sheet kommer her.

Alternativer:
Hugo Lloris (5.5), hjemme mot Southampton
Rui Patrício (5.1), hjemme mot Watford
Kepa Arrizabalaga (5.5), hjemme mot Brighton
Tom Heaton (4.5), hjemme mot Burnley

Forsvar

Ricardo Pereira (6.0). Leicesters portugisiske høyreback klarte endelig å forsvare sin dyre prislapp forrige runde med sine ni poeng. Tar i denne runden i mot Newcastle hjemme, og bør ha veldig gode muligheter til å både holde nullen, men også potensielt levere offensive poeng. Meget fremadstormende back som ofte er med i oppbygningen til Leicesters angrep.

Fikayo Tomori (4.5) har imponert og fått spille tre strake av manager Frank Lampard, og hadde blant annet god kontroll på Salah i forrige runde. Til en prislapp på 4.5 er han en meget billig vei inn i forsvaret til et topp 6-lag, og virker å ha sikret sin plass i midtforsvaret – også selv når Rüdiger er tilbake. Møter denne runden Brighton på Stamford Bridge, et Brighton-lag som kun har scoret fem mål til nå denne sesongen.

Alternativer:
Serge Aurier (5.0), hjemme mot Southampton
Trent Alexander-Arnold (7.1) eller Andrew Robertson (6.9), borte mot Sheffield United
Tyrone Mings (4.6), hjemme mot Burnley
Joel Ward (4.5), hjemme mot Norwich
Ben Chilwell (5.4), hjemme mot Newcastle

Midtbane

Kevin De Bruyne (9.9) slo tilbake for fullt forrige runde med 17 poeng, og det er ingen grunn til å tro at det skal stoppe i denne runden mot et svakt Everton-lag – selv om kampen spilles på Goodison Park. Videre er det flust av Man City-midtbanespillere å velge i – Raheem Sterling (12.1), David Silva (7.5), Bernardo Silva (7.9) og Riyad Mahrez (8.5) – men man vet jo selvsagt aldri helt hvem som får starte kampen.

Heung-Min Son (9.7) virker per nå å være en solstråle i et ellers grått Tottenham-lag, og har levert to mål og to assist i sine tre siste kamper. Bør ha gode muligheter på hjemmebane mot Southampton.

Chelsea er også et lag med en meget god kamp på papiret, og unge Mason Mount (6.6) er nok et av de første navnene på blokka til Frank Lampard etter at han fikk hvile i midtuken. Engelskmannen er den høyest scorende midtbanespilleren denne sesongen sett bort fra Man City og Liverpool, og er av med god grunn valgt av mange.

Alternativer:
John McGinn (5.7), hjemme mot Burnley
Erik Lamela (6.1), hjemme mot Southampton
Youri Tielemans (6.4), hjemme mot Newcastle
Jack Grealish (5.9), hjemme mot Burnley

Angrep

Tammy Abraham (7.5) er i storslag for tiden, og hadde også flere muligheter i forrige runde mot Liverpool. Skal ha gode muligheter til å putte både én og to og tre mot Brighton på Stamford Bridge.

Roberto Firmino (9.6) har, til tross for at han har levert i nesten hver eneste spillerunde til nå, kun steget 0.1 i pris. Han er et billigere valg for å komme inn i Liverpools angrepsrekke, og brasilianeren har en bedre Fantasy-sesong i år enn det han hadde i fjor. Er viktig i oppbyggingen til Liverpools angrep, og vi tror at Sheffield United på bortebane er en kamp som kan passe Firmino perfekt.

Jamie Vardy (8.9) har to blanks på rad, men har fortsatt kommet til en masse muligheter – både mot Man United og mot Tottenham. Møter i denne runden betydelig lettere motstand i Newcastle, og vi tror at den spisshakede engelskmannen har gode muligheter til å lure seg bak The Magpies-forsvaret.

Alternativer:
Sergio Agüero (12.2), borte mot Everton
Harry Kane (11.0), hjemme mot Southampton
Callum Wilson (7.8), hjemme mot West Ham
Wesley Moraes (6.0), hjemme mot Burnley
Teemu Pukki (7.1), borte mot Crystal Palace

Ukens drømmelag – Gameweek 7

Fantasy tips runde syv

Hvem bør du ha som kaptein?

Tammy Abraham virker som det mest attraktive kapteinsvalget i denne runden, så vi setter bindet på han.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler