Fotballkanalens tips til runde seks i Fantasy Premier League

tips til fantasy premier league runde 6 2020/21

Oppsummering Gameweek 5

Gameweek 5 er historie, og det ble igjen en runde med mange mål – blant annet med to 3-3-kamper. Først ute var Chelsea mot Southampton på lørdagen, hvor Timo Werner (9.3) endelig slo til med en skikkelig poengfangst da han leverte to mål, én målgivende, tre bonuspoeng og 16 poeng totalt. Danny Ings (8.5) fortsatte også sin gode sesongstart med sitt fjerde mål for sesongen.

Tottenham ville ikke være dårligere på søndagen, og det hjalp det ikke at Harry Kane (10.8) og Heung-Min Son (9.4) scoret henholdsvis 16 og 13 poeng. West Ham utlignet nemlig med et fantastisk mål av Manuel Lanzini i siste minutt av overtiden.

Vi fikk også et meget underholdende Merseyside-derby, hvor de tre Fantasy-favorittene Dominic Calvert-Lewin (7.7), Sadio Mané (11.9) og Mohamed Salah (12.3) alle tegnet seg på scoringslisten. Man United slo i tillegg tilbake etter ydmykelsen mot Spurs i GW4 med en 4-1-seier borte mot Newcastle. Marcus Rashford (9.5) ble kampens store spiller med sine 15 poeng.

Rundens vinnere – GW5

Rundens vinnere går til de tålmodige managerne der ute som har holdt fast ved Timo Werner (9.3) etter en noe skuffende sesongstart for tyskeren. Werner slo endelig til med en skikkelig poengfangst og ble rundens mestscorende spiller sammen med Harry Kane (10.8). Vi tror det fort kan bli mer poeng på Timo Werner i tiden som kommer fremover.

Rundens skuffelse – GW5

Rundens skuffelser går til premium-forsvarerne på spillet. Liverpool slipper inn to, og både Chelsea og Tottenham slipper inn tre. Da sier det seg selv at det gjerne blir lav poengfangst på de mest populære dyre forsvarerne der ute. Ben Chilwell (5.6) måtte nøye seg med tre, mens Trent Alexander-Arnold (7.5) og Timothy Castagne (5.8) kun fikk ett fattig poeng hver.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 5

Vi hadde endelig en relativt god runde igjen med våre 74 poeng. Vi var uheldige i forsvar ved at Ramsdale og Castagne begge slapp inn mål sent, mens Saïss var plassert på benken. Fremover i banen traff vi meget godt på kapteinsvalg Harry Kane, samtidig som at Son, Calvert-Lewin og Jiménez alle leverte. Vi håper på å fortsette denne trenden i GW6!

Allerede fredag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 6!

Keeper

Emiliano Martínez (4.8) har gått rett inn i Aston Villa-laget og fortsatt storspillet fra Arsenal forrige sesong. Faktisk så er han allerede den mestscorende keeperen i spillet denne sesongen. Villa tar imot Leeds på hjemmebane denne runden, et Leeds-lag som slet med scoringer mot Wolves sist runde. Vi tror den argentinske sisteskansen kan ha gode muligheter til å også holde nullen her.

Alternativer:
Rui Patrício (5.5), hjemme mot Newcastle
Bernd Leno (5.0), hjemme mot Leicester
Vicente Guaita (5.0), borte mot Fulham
Mat Ryan (4.5), hjemme mot West Brom
Hugo Lloris (5.5), borte mot Burnley

Forsvar

3-4-3 virker å være den beste formasjonen denne sesongen med tanke på mange scorende spisser og få rene bur. Derfor kjører vi på med kun tre forsvarere også denne runden. Først ut setter vi inn Brightons Tariq Lamptey (4.7). Den engelske vingbacken har vært strålende til nå denne sesongen, og tar denne runden imot et svakt West Brom-lag på sørkysten. Lamptey er mye verdi for pengene, og en meget offensiv spiller som fort også kan tegne seg for målgivende.

Videre satser vi igjen på Wolverhamptons marokkanske altmuligmann Romain Saïss (5.1). Fikk prøve seg på vingback sist runde, og hadde faktisk også en nydelig scoring annullert for offside. Han er den mestscorende forsvarsspilleren til nå denne sesongen, men er ikke nødvendigvis 100% sikker i laget. Derfor har vi også fremadstormende Max Kilman (4.1) som første innbytter.

Til slutt inkluderer vi Man Citys offensive back João Cancelo (5.4). Både han og City var meget gode mot Arsenal sist runde, og Cancelo var også livlig offensivt. Denne gangen skal de på besøk til West Ham i London – et lag som plutselig gållet tre på ti minutter mot Spurs forrige helg – men vi har troen på at Man City tetter igjen noe bedre enn Tottenham.

Alternativer:
Andrew Robertson (7.0), hjemme mot Sheffield United
Kieran Tierney (5.4) eller Hector Bellerín (5.0), hjemme mot Leicester
Ezri Konsa (4.6), hjemme mot Leeds
Willy Boly (5.5), hjemme mot Newcastle
Lucas Digne (6.2), borte mot Southampton
Serge Aurier (5.2), borte mot Burnley

Midtbane

Heung-Min Son (9.4) har vært i storform denne høsten og skal sammen med Tottenham på besøk til Burnley denne runden. Ingen grunn til å droppe sør-koreaneren i den formen han er i nå. Videre satser vi på Mohamed Salah (12.3) når Liverpool skal ta imot Sheffield United hjemme på Anfield. The Blades er i dårlig form for tiden, og det kan fort bety mange poeng for egypteren.

Vi gir fornyet tillit til Jack Grealish (7.2) selv om han blanket i sist runde. Aston Villa tar imot Leeds hjemme på Villa Park, og den engelske landslagsspilleren er involvert i omtrent alt Aston Villa produserer fremover i banen.

Med James Rodríguez (8.0) ute med skade så satser vi på en dobbel-Villa på midtbanen og inkluderer Ross Barkley (5.9). Engelskmannen kom på lån fra Chelsea før sesongen, og har de siste ukene vært meget positiv for Birmingham-laget. Har scoret i sine to siste kamper, og virker noe mer skuddvillig enn sine midtbanekollegaer Grealish og McGinn.

Alternativer:
Wilfried Zaha (7.2), borte mot Fulham
John McGinn (5.5), hjemme mot Leeds
Raheem Sterling (11.6), borte mot West Ham
Leandro Trossard (6.0), hjemme mot West Brom
Daniel Podence (5.6), hjemme mot Newcastle
Phil Foden (6.6), borte mot West Ham

Angrep

Vi satser igjen på sesongens mestscorende spiller Harry Kane (10.8) inn på topp. Er i kalasform og skal igjen ha meget gode muligheter denne runden borte mot Burnley.

Videre gjør vi det enkelt og beholder Dominic Calvert-Lewin (7.7). Har scoret i alle kampene til nå denne sesongen – syv mål totalt – og ingenting tyder på at Southampton har det som skal til for å stoppe han denne runden heller.

Til slutt kjører vi igjen på med Raúl Jiménez (8.6). Meksikaneren har vært noe stille de siste rundene, men fikk med seg et mål mot Leeds sist. Denne gangen skal ulvene ta imot et svakt Newcastle-lag, og da bør Jiménez ha gode muligheter til både ett og flere mål.

Alternativer:
Ollie Watkins (6.0), hjemme mot Leeds
Neal Maupay (6.6), hjemme mot West Brom
Danny Ings (8.5), hjemme mot Everton
Callum Wilson (6.5), borte mot Wolverhampton
Aleksandar Mitrović (5.9), borte mot Crystal Palace

Ukens drømmelag – Gameweek 6

Hvem bør du ha som kaptein?

Hjemme mot Sheffield United går vi for det trygge valget og setter kapteinsbindet på Mohamed Salah.

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 19:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler