Vi kjører Aubameyang som kaptein i vårt Fantasy-tips for runde 6

Aubameyang Arsenal fantasy tips runde seks

Gameweek 5 bød på noen målrike kamper, én skikkelig skrell og en gjennomsnittsscore på 52 poeng. Teemu Pukki (7.1) og Norwich slutter ikke å overraske, Liverpool fortsetter sin perfekte sesongstart og Chelsea virker å endelig ha funnet en spiss som leverer i Tammy Abraham (7.3). Den unge engelskmannen på topp hos de blå har nå scoret 14, 13 og 13 poeng på sine tre siste runder. Da spørs det hvor lenge man tør å fortsette uten han i laget!

Tottenham er et av flere topplag som har slitt i sesonginnledningen, og var ventet å få en tøff oppgave mot et Crystal Palace i form. Den oppgaven løste de ypperlig hvor de vant 4-0 på hjemmebane, og Heung-Min Son (9.6) kom også endelig i gang i årets Fantasy. 2 mål og 3 bonuspoeng ble det på sør-koreaneren, som endte som rundens mestscorende spiller med 16 poeng.

Det er snakket mye om at det er spissenes år i Fantasy denne sesongen, og det fortsatte i GW5. Sett bort fra nevnte Pukki og Abraham, scoret også Pierre-Emerick Aubameyang (11.0) og Callum Wilson (7.8) begge 13 poeng. Sistnevnte har faktisk tilgode å blanke denne sesongen, hvor han står med 5, 5, 5, 5 og 13 på de første fem rundene. Likevel har han sunket 0.2 i pris siden sesongstart. Det viser konkurransen på topp i årets Fantasy.

Rundens skuffelse – GW5

Rundens skuffelse må gå til Man City-duoen Raheem Sterling (12.3) og Kevin De Bruyne (9.8). For engelskmannen var det andre runde på rad hvor han blanket, og med den prisen skal det ikke mange slike runder til før han blir solgt unna av mange og dermed stuper i verdi. De Bruyne ble overraskende nok benket fra start av rulettmannen Guardiola, og endte opp med usle ett poeng. Vi mener dog at det er altfor tidlig å begynne å tenke på å kvitte seg med duoen, da dette resultatet foreløpig kun kan sees som et feilskjær fra de lyseblå.

Rundens overraskelse – GW5

Norwich med Teemu Pukki (7.1), Emiliano Buendía (6.8) og Todd Cantwell (4.9) i spissen serverte sesongens bombe da de slo Man City 3-2 hjemme på Carrow Road, og endte de regjerende mesternes rekke med 18 kamper uten tap. The Canaries hadde massive skadeproblemer før kampstart og var levnet liten sjanse til poeng, men imponerte alle med meget solid defensivt press og det sedvanlig gode angrepsspillet Norwich har gjort oss kjent med.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 5

Fantasy runde fem oppsummering

Da City-kanonene sviktet, endte vi dessverre med en dårlig sammenlagtscore på 43 poeng i forrige runde. Det kunne også sett mye verre ut hadde vi ikke blitt reddet av Liverpool-duoen Mohamed Salah og Roberto Firmino. Vi håper på å slå tilbake i GW6!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 6!

Keeper

Jordan Pickford (5.6). Everton skuffet sist med et 3-1 tap borte mot Bournemouth. Denne gangen møter de Sheffield United på hjemmebane, som også skuffet i sin hjemmekamp mot Southampton. De nyopprykkede fra Sheffield er bedre bakover enn de er fremover, og Everton er nok revansjesugne etter tapet sist. Vi tror de har gode muligheter til å holde nullen her.

Angus Gunn (4.5). Gunn har sammen med David de Gea vært den keeperen som har tatt flest poeng i årets Fantasy. Denne gangen har de Bournemouth hjemme, og til tross for at The Cherries har en imponerende offensiv slagkraft har de vært ustabile denne sesongen. Prisen på Gunn taler også til hans fordel, og kan være et godt valg dersom man roterer to keepere i stallen.

Alternativer:
Lukasz Fabianski (5.0), hjemme mot Man United
Nick Pope (4.6), hjemme mot Norwich

Forsvar

Lucas Digne (6.2). Det begynner å skrante på solide valg blant premium-forsvarerne denne sesongen, og franskmannen er sammen med Trent Alexander-Arnold de to som har plukket flest poeng. Endte opp med 0 poeng forrige runde, men bør ha gode muligheter hjemme mot Sheffield United. Farlig offensivt, og tar dødballer med sin meget presise fot.

Kyle Walker (6.0). Man City skuffet sist, men møter Watford på hjemmebane denne runden og bør være meget revansjesugne. Aymeric Laporte og John Stones er ute med skade, så det er sannsynlig at Kyle Walker fortsatt får spilletid foran nyinnkjøpte João Cancelo. Engelskmannen kan også spille i midtforsvaret om nødvendig. Nicolás Otamendi (5.4) hadde en grusom tabbe mot Norwich sist, men er den eneste naturlige skadefrie midtstopperen til City akkurat nå. Godt midlertidig valg, og også en god del billigere.

Alternativer:
Jan Bednarek (4.5), hjemme mot Bournemouth
Jannik Vestergaard (5.1), hjemme mot Bournemouth
Yerry Mina (5.6), hjemme mot Sheffield United
Fabian Schär (5.0), hjemme mot Brighton

Midtbane

Til tross for en skuffende runde sist gir vi fornyet tillit til Raheem Sterling (12.3) og Kevin De Bruyne (9.8) hjemme mot Watford. Vær dog obs på at det alltid er en rotasjonsrisiko når vi snakker om Man City.

Evertons Richarlison (8.0) er en spiller som ofte enten er fantastisk god eller helt usynlig. Har vist god form de siste to kampene, og er verdt å satse på hjemme mot Sheffield United.

Norwich har mer å by på enn bare Teemu Pukki, og da spesielt de offensive midtbanespillerne bak han – Emiliano Buendía (6.8) og Todd Cantwell (4.9). Denne runden møter de Burnley borte. Det er ingen lett kamp, men det er virkelig vanskelig å stoppe de gulgrønne denne sesongen!

Alternativer:
Ryan Fraser (7.3), borte mot Southampton
Sadio Mané (11.6), borte mot Chelsea
Alex Iwobi (6.5), hjemme mot Sheffield United
Sofiane Boufal (5.5), hjemme mot Bournemouth

Angrep

Som nevnt tidligere tror vi det er en god idé å legge om til tre spillende spisser, da dette er posisjonen som høster mest poeng for øyeblikket. Vi fortsetter å gi Teemu Pukki (7.1) sjansen, borte mot Burnley denne runden.

Pierre-Emerick Aubameyang (11.0) spiller midtspiss i Alexandre Lacazettes skadefravær, og er Arsenals farligste spiller når det kommer til å score mål. The Gunners sliter stort defensivt, men offensivt tror vi de putter.

Callum Wilson (7.8) møter Southampton borte, og engelskmannen har åpnet målkontoen med tre mål på de to siste. Før dét hadde han assist i tre kamper på rad. God verdi for pengene.

Uansett – på spissplassen har man utallige gode alternativer, som vist i listen under.

Alternativer:
Sergio Agüero (12.1), hjemme mot Watford
Roberto Firmino (9.5), hjemme mot Chelsea
Tammy Abraham (7.3), borte mot Liverpool
Sébastien Haller (7.5), hjemme mot Man United
Ashley Barnes (6.7), hjemme mot Norwich
Joshua King (6.3), borte mot Southampton

Ukens drømmelag – Gameweek 6

Fantasy runde seks

Hvem bør du ha som kaptein?

Både Kevin De Bruyne og Richarlison kan være gode differential-tips å ha som kaptein denne uken, men vi velger Pierre-Emerick Aubameyang hjemme mot Aston Villa.

Til slutt

Husk deadline denne runden fredag kl. 20:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler