Fantasy-tips til påskerunden i Premier League

Fantasy-tips til påskerunden i Premier League

Oppsummering – mars

Vi har dessverre ikke fått tid til å skrive artikler i mars, men satser på å være tilbake for fullt fra nå av og ut sesongen. Vi hadde bare tre runder i mars – én liten dobbeltrunde, én normal og én meget liten blank gameweek.

Man City har fortsatt å levere på Fantasy-fronten, selv om de gikk på et overraskende tap mot byrival Man United i GW27. Dessverre er det mye Pep-roulette om dagen grunnet Man Citys kampprogram, men hadde man Riyad Mahrez (8.1), Kevin De Bruyne (11.9) og/eller Phil Foden (6.1) på laget i GW27 hadde man ikke grunn til å klage.

Det samme kan sies om John Stones (5.3) og João Cancelo (6.1) i GW28.Luke Shaw (5.2) er en annen spiller som virkelig har levert varene i det siste, og er kanskje den forsvarsspilleren på spillet som er i best form. Har vært med på fire rene bur på rad nå, og hentet inn hele 35 poeng på de fire siste.

Hos Tottenham har det vært mye opp og ned i det siste, men Harry Kane (11.6) virker å være en spiller du bør ha i laget ditt i de kommende rundene. Har levert fire mål, to målgivende og hele 36 poeng på sine siste fem kamper – og Tottenham har også en dobbeltrunde i GW32.

Til slutt er vi nødt til å nevne ligaens formspiller, nemlig Leicesters Kelechi Iheanacho (5.7). Står med fem mål på sine siste tre kamper, og har med det blitt belønnet med hele 35 poeng.

Rundens vinnere – GW29

I denne minirunden med kun fire kamper gjaldt det å ha nok spillere, og satt du med populære Patrick Bamford (6.7) og Jesse Lingard (6.2) var du godt dekket. Den engelske duoen leverte totalt hele 23 poeng.

Rundens skuffelse – GW29

Rundens skuffelse må gå til Gareth Bale (9.6). Var av mange valgt til denne grunnet god form de siste ukene, men ble vraket til kampstart og ble sittende på benken gjennom hele oppgjøret.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 29

Vi endte på hele 74 poeng, noe som gav en GW-ranking i topp 100k. Det må sies å være en god score i en såpass liten runde. Vi traff på Dunk bakover i banen, samt Raphinha, Lookman, Lingard, Trossard, Kane og Bamford fremover. I tillegg hadde vi 10 poeng fra Brightons Veltman på benken. Vi satser på å gjenta en god score i GW30!

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 30!

Keeper

I mål satser vi igjen på årets keeper, nemlig Emiliano Martínez (5.4). Aston Villa-spilleren har levert en strålende sesong, og skal i denne runden ta imot Fulham hjemme på Villa Park. Det kan godt bety et nytt rent bur for den argentinske sisteskansen.

Alternativer:

Edouard Mendy (5.2), hjemme mot West Bromwich
Illan Meslier (4.7), hjemme mot Sheffield United
Hugo Lloris (5.6), borte mot Newcastle

Forsvar

På papiret har Chelsea den beste kampen denne runden da de skal ta imot West Brom hjemme på Stamford Bridge. De blåkledde har vært meget solide defensivt etter at Thomas Tuchel overtok, og har hele ni clean sheets på sine siste elleve kamper. Utfordringen er at Tuchel roterer mye i forsvaret. César Azpilicueta (5.8) har dog vært hans mest betrodde mann, så vi velger da spanjolen inn i forsvaret til denne runden.Videre skal Leeds ta imot et svakt Sheffield United hjemme på Elland Road. Stuart Dallas (5.1) har hatt en meget god sesong, og opererer også ofte fra midtbaneposisjon. Soleklart valg til denne runden.Til slutt tar vi også med Man Uniteds Luke Shaw (5.2) når de røde djevlene tar imot Brighton hjemme på Old Trafford. Den engelske venstrebacken er i fantastisk form, og leverte også en assist for England i landslagspausen.

Alternativer:

Matt Targett (5.1), hjemme mot Fulham
Aaron Cresswell (5.9), borte mot Wolverhampton
Michael Keane (5.1), hjemme mot Crystal Palace

Midtbane

Mason Mount (7.0) har virkelig vist hvilket stortalent han er denne sesongen, og har fortsatt å være Chelseas beste spiller – også under Thomas Tuchel. Skal møte West Brom i London denne runden, og har igjen gode muligheter for både mål og målgivende.Videre er vi nødt til å inkludere Bruno Fernandes (11.5) når Man United skal ta imot Brighton. Den portugisiske maestroen har for én gangs skyld fått midtuken spillefri, da han var suspendert i Portugals siste kamp i landslagspausen. Bør ha meget gode sjanser for målpoeng i denne – selv om Brighton er en hard nøtt å knekke.Til slutt tar vi med en av ligaens formspillere i Jesse Lingard (6.2) når West Ham skal besøke Wolves, Raphinha (5.7) hjemme mot Sheffield United – samt Tottenhams Lucas Moura (6.6) når de liljehvite skal møte Newcastle på bortebane.

Alternativer:

Diogo Jota (6.7), borte mot Arsenal
Jack Grealish (7.5), hjemme mot Fulham
Heung-Min Son (9.4), borte mot Newcastle
James Ward-Prowse (5.9), hjemme mot Burnley

Angrep

På topp starter vi med Harry Kane (11.6) når Tottenham skal reise nordover til Newcastle. Er i meget god form – noe han også viste på landslaget – og møter et Newcastle-lag i fritt fall.Helt til slutt tar vi med Patrick Bamford (6.7) når Leeds skal møte Sheffield United. Bamford har hatt en fantastisk sesong på topp for Leeds hvor har har scoret hele 14 mål og levert ni assister i ligaen.

Alternativer:

Ollie Watkins (6.6), hjemme mot Fulham
Dominic Calvert-Lewin (7.6), hjemme mot Crystal Palace
Timo Werner (9.2), hjemme mot West Bromwich
Che Adams (5.8), hjemme mot Burnley

Ukens drømmelag – Gameweek 30

Hvem bør du ha som kaptein?

Veldig mange gode kandidater til kapteinsbindet denne runden, men vi velger å sette det på Harry Kane når Spurs skal på besøk til svake Newcastle.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:00 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler