Fantasy Premier League: Dette er spillerne som bør være med i runde 29

Aubameyang Lacazette Fantasy Premier League tips

Gameweek 28 ble en runde med et meget lavt poengsnitt, faktisk den runden med det laveste poengsnittet så langt denne sesongen: 26 poeng. Ligacupfinalen mellom Man City og Aston Villa førte til fire utsatte kamper og således færre spillere, men hovedgrunnen til det lave poengsnittet var nok det faktum at Liverpool tapte for første gang på 44 kamper. De suverene ligalederne ble regelrett knust 3-0 av Watford, og Ismaïla Sarr (6.3) ble kampens store spiller med hele 19 poeng. Den unge senegaleseren kan være et godt og billig valg på midtbanen fremover, spesielt med tanke på at Gerard Deulofeu nå er skadet resten av sesongen.

Ellers imponerte Man Uniteds nysignering Bruno Fernandes (8.3) igjen i 1-1-oppgjøret mot Everton, og portugiseren virker å levere i hver eneste kamp om dagen. Begynner å ligne på en spiller du virkelig bør ha i laget ditt. Leicester skuffet igjen da de tapte 1-0 mot Norwich, og Leicesters populære Fantasy-spillere har virkelig havnet i en poengtørke. Revene har dog et meget attraktivt kampprogram fremover, så det er kanskje smart å ha litt is i magen her.

Et lag som per dags dato er flust av gode Fantasy-alternativer er Wolverhampton. Imponerte ved å slå Tottenham 3-2 i London, og igjen var det Matt Doherty (6.2), Diogo Jota (6.3) og Raúl Jiménez (8.0) som spilte hovedrollene. Wolves har en strålende rekke med kamper foran seg, så disse tre – eventuelt en billigere Wolves-forsvarer – er meget gode valg fremover.

PS! Husk at Man City og Arsenal spiller to ganger hver den kommende runden!

Rundens vinnere – GW28

Rundens vinnere går igjen til Wolverhampton, som virkelig er i form. De managerne som eier Matt Doherty (6.2), Diogo Jota (6.3) og/eller Raúl Jiménez (8.0) kan virkelig gni seg i hendene. Disse har levert meget godt i noen uker nå, og ulvene har også et på papiret meget overkommelig kampprogram.

Rundens skuffelse – GW28

I en runde med mange skuffelser – blant annet Danny Ings (7.2) og hele Leicester-laget – må den største skuffelsen gå til Liverpool kvartetten Mohamed Salah (12.8), Sadio Mané (12.4), Trent Alexander-Arnold (7.8) og Andrew Robertson (7.0). Totalt scoret alle fire spillerne kun 6 poeng, noe som er langt under forventet standard.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 28

Vi endte dessverre på 31 poeng, noe som ble meget svakt grunnet mange skuffelser. Faktisk var det bare Tarkowski og Jiménez som leverte. Vi hadde også hele 19 poeng på benken, meget uheldig der altså. Vi satser på å slå tilbake i GW29!

Fantasy Premier League 28 tips

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 29!

Keeper

Kasper Schmeichel (5.3). Denne uken er det vanvittig mange gode alternativer på de defensive plassene, så vi prøver oss på en taktikk med én plass til hvert lag for å dekke over de lagene med best kamper. Leicester møter Aston Villa hjemme på King Power Stadium, og selv om de tapte sist – mot Norwich – tror vi at de kan slå tilbake her. Dansken spilte blant annet en kanonkamp for to uker siden.

Alternativer:
Dean Henderson (5.2), hjemme mot Norwich
Rui Patrício (5.1), hjemme mot Brighton
Vicente Guaita (5.1), hjemme mot Watford
Alex McCarthy (4.5), hjemme mot Newcastle
Bernard Leno (5.0), hjemme mot West Ham og borte mot Man City

Forsvar

I forsvar kjører vi en trippel bestående av Wolverhampton som tar imot Brighton, Liverpool som tar imot Bournemouth og Sheffield United som tar imot Norwich. Fra Wolves velger vi Matt Doherty (6.2), en spiller som er i kjempeform og bør ha muligheter til både rent bur og offensive poeng mot svake Brighton.

Hos ligalederne tar vi med Trent Alexander-Arnold (7.8). Liverpool har hatt en skuffende periode, og den engelske landslagsbacken var heller ikke på sitt beste i Watford-tapet, men etter den sesongen han har hatt har han gjort seg fortjent til fornyet tillit. Tar imot ustabile Bournemouth på Anfield denne runden, og både Liverpool og Trent er nok sultne på å vise seg frem fra sin beste side igjen!

I Sheffield United er det ofte litt bingo hvilken forsvarsspiller som får flest poeng, da de har en femmer som stort sett alltid spiller sammen. Av budsjettmessige hensyn inkluderer vi Chris Basham (4.5) som har vært bankers på laget hele sesongen.

Alternativer:
Romain Saïss (4.5), hjemme mot Brighton
Ricardo Pereira (6.3), hjemme mot Aston Villa
Patrick van Aanholt (5.5), hjemme mot Watford
Jack Stephens (4.5), hjemme mot Newcastle
Marcos Alonso (6.0), hjemme mot Everton

Midtbane

Til tross for en skuffende forestilling sist, så har Liverpool tross alt en meget overkommelig hjemmekamp mot Bournemouth denne runden. Da kjører vi på videre med Mohamed Salah (12.8) på midtbanen.

Man City har dobbeltrunde denne runden, og møter først Man United på Old Trafford, før de tar imot Arsenal på Etihad neste onsdag. To relativt tøffe kamper, men er det én spiller som man kan kalle fixture proof, så er det Kevin De Bruyne (10.7). Verdensklassespilleren fra Belgia er selvskreven på ukens lag.

Arsenal har også dobbeltrunde, og møter West Ham på Emirates før de tar turen til Man City. Etter en meget trøblete førstesesong i England har Nicolas Pépé (9.2) endelig funnet formen de siste ukene. Vi satser på at han spiller begge, og da har han gode muligheter til å levere poeng.

Til slutt inkluderer vi Ismaïla Sarr (6.3). Hadde en fantastisk kamp mot Liverpool, og er bankers på laget nå som Gerard Deulofeu dessverre er skadet for resten av sesongen. Watford skal denne runden besøke Crystal Palace i Sør-London, og vi tror senegaleseren kan slå til igjen.

Alternativer:
Bruno Fernandes (8.3), hjemme mot Man City
Sadio Mané (12.4), hjemme mot Bournemouth
Mason Mount (6.1), hjemme mot Everton
Wilfried Zaha (6.8), hjemme mot Watford
John Fleck (5.0), hjemme mot Norwich
Harvey Barnes (6.1), hjemme mot Aston Villa

Angrep

I angrep velger vi denne runden å doble opp på Wolverhampton. Diogo Jota (6.3) har levert 28 poeng på sine to siste kamper, mens Raúl Jiménez (8.0) stabilt leverer målpoeng jevnt og trutt. Vanskelig å si hvem av de som har dagen, og da velger vi begge to når de i helgen tar imot Brighton hjemme på Molineux.

Den siste angrepsplassen går til Pierre-Emerick Aubameyang (11.0). Arsenal spiller som sagt to ganger, og spydspissen fra Gabon skal være bankers i laget. Arsenals soleklart farligste våpen.

Alternativer:
Danny Ings (7.2), hjemme mot Newcastle
Jamie Vardy (9.8), hjemme mot Aston Villa
Roberto Firmino (9.6), hjemme mot Bournemouth
Dominic Calvert-Lewin (6.4), borte mot Chelsea

Ukens drømmelag – Gameweek 29

Fantasy tips 29

Hvem bør du ha som kaptein?

Mange gode alternativer. Pierre-Emerick Aubameyang spiller to ganger, så vi velger ham.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler