Fotballkanalens tips til vinterpause-runden i Fantasy Premier League

Fantasy Premier League runde 26 tips

I Gameweek 25 så vant (selvsagt) Liverpool igjen, men en overbevisende 4-0-seier hjemme mot Southampton. Det vil si at de røde fra Merseyside nå har tatt 100 av de 102 siste mulige poengene i Premier League. Helt ekstreme tall. Denne runden var det igjen Mohamed Salah (12.7) som spilte hovedrollen med sine to mål og totale 16 poeng.

Sander Berge fikk sin debut for Sheffield United, som både vant og holdt nullen i 1-0-seieren borte mot Crystal Palace. Det som er dårlig nytt for Fantasy-spillere er dog at Berges inntreden er dårlig nytt for årets Fantasy-fenomen John Lundstram (5.0). Virker å ha mistet plassen sin i The Blades sin førsteellever, og bør nok erstattes. Det kan være fristende å erstatte engelskmannen med en annen Sheffield United-spiller, men merk at de rødhvite ikke spiller i GW28!

Leicester, Chelsea, Man United og Arsenal spilte alle uavgjort denne runden, uten at noen Fantasy-spillere utmerket seg spesielt. I London sto Tottenham for rundens kanskje mest imponerende prestasjon, da de slo Man City 2-0 på eget gress. Nykommer Steven Bergwijn (7.5) og Heung-Min Son (10.0) sto for målene, og begge kan nok være gode alternativer fremover i Harry Kanes skadefravær.

Rundens vinnere – GW25

Rundens vinnere går enkelt og greit til de som satte kapteinsbindet på Mohamed Salah (12.7) denne runden. Veldig mange populære offensive spillere blanket denne runden, og da ble Salah avgjørende om du hadde en god runde eller ikke.

Rundens skuffelse – GW25

Rundens skuffelse går til Arsenals offensiv og da spesielt Pierre-Emerick Aubameyang (10.8). Mange hadde nok forventet at stjernespissen skulle komme tilbake farlig og sulten etter sin karantene, men både han og resten av Arsenal leverte en tam og skuffende forestilling.

Slik gikk det med Fotballkanalens drømmelag Gameweek 25

Vi endte på 64 poeng i GW25, noe som var en helt okei fangst. Vi ble som mange andre reddet av Salah med kapteinsbindet, samt et solid Liverpool-forsvar i Alexander-Arnold og Robertson. Vi satser på å gjøre det enda bedre i GW26!

Line-Up View

Lørdag er det klart for ny runde i Premier League, og her er våre Fantasy-tips til Gameweek 26!

Keeper

Dean Henderson (5.1) og resten av Sheffield United-forsvaret fortsetter å imponere defensivt da de holdt nullen på Selhurst Park mot Crystal Palace i forrige runde. Denne runden tar de imot Bournemouth hjemme på Bramall Lane, noe som bør være nye muligheter for et rent bur. Pass dog på at Henderson ikke spiller i GW28, samt i GW31 når de møter hans moderklubb Man United.

Alternativer:
Alex McCarthy (4.4), hjemme mot Burnley
Bernd Leno (5.0), hjemme mot Newcastle
Nick Pope (4.7), borte mot Southampton
Mat Ryan (4.9), hjemme mot Watford

Forsvar

Topp mot bunn i Premier League når Liverpool besøker Norwich. Og med et Liverpool i storslag defensivt, er det bare å velge og vrake i The Reds-forsvarere: Trent Alexander-Arnold (7.7), Andrew Robertson (7.0), Virgil van Dijk (6.5) og/eller Joe Gomez (5.3). Her kan du ikke trå feil.

Southampton er et annet formlag i ligaen den siste tiden, selv om de som forventet gikk på et solid tap mot suverene Liverpool på Anfield sist. The Saints tar denne runden imot Burnley på sørkysten, og da kan Jack Stephens (4.4) være et godt og billig valg. Forsvarsspilleren har levert flere gode scores de siste ukene, og Southampton har også et meget godt kampprogram fremover.

Alternativer:
John Egan (4.5) eller en annen Sheffield United-forsvarer, hjemme mot Bournemouth
James Tarkowski (5.1), borte mot Southampton
Lucas Digne (5.8), hjemme mot Crystal Palace
Lewis Dunk (4.8), hjemme mot Watford
Ricardo Pereira (6.3), borte mot Wolverhampton
Serge Aurier (5.0), borte mot Aston Villa

Midtbane

Mohamed Salah (12.7) er igjen rundens klareste valg, og en spiller du på laget ditt i ukene fremover. Vi nevner igjen at Liverpool har en lang rekke med grønne kamper, hvor egypteren kan vise seg å bli meget målfarlig. Denne runden besøker de tabelljumbo Norwich.

John Fleck (5.0) og Sheffield United har en innbydende kamp hjemme mot Bournemouth denne runden, og har ved flere anledninger levert tosifret poengscore denne sesongen. Med hans lave pris tar vi han med på laget.

De to siste vi inkluderer på midtbanen vår er Heung-Min Son (10.0) og Kevin De Bruyne (10.5) – som har hver sin attraktive kamp, henholdsvis borte mot Aston Villa og hjemme mot West Ham.

Alternativer:
Riyad Mahrez (8.5), hjemme mot West Ham
Richarlison (8.1), hjemme mot Crystal Palace
Nathan Redmond (6.2), hjemme mot Burnley

Angrep

Vi satser igjen på Pierre-Emerick Aubameyang (10.7), selv om han skuffet sist. Arsenal har tre overkommelige hjemmekamper på rad fremover, og da bør Aubameyang være den største måltrusselen fra hovedstadslaget. The Gunners begynner også å se vesentlig mer solide ut defensivt, og da er det bare det offensive som mangler.

En annen spiss med fem virkelig gode kamper fremover er Southamptons Danny Ings (7.0). Vi håper at han finner tilbake til scoringsformen og gir ham sjansen på topp.

Alternativer:
Sergio Agüero (12.0), hjemme mot West Ham
Roberto Firmino (9.7), borte mot Norwich
Raúl Jiménez (7.7), hjemme mot Leicester
Chris Wood (6.2), borte mot Southampton

Ukens drømmelag – Gameweek 26

Fantsy 26 tips

Hvem bør du ha som kaptein?

Vi velger igjen det trygge valget og setter ukens kapteinsbind på Liverpools Mohamed Salah.

Til slutt

Husk deadline denne runden lørdag kl. 12:30 – lykke til!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler